5 brute internationele treinreizen vanuit Nederland

CREDITS: Christopher Sardegna

Voor een enkeltje agressieproblemen kun je het beste koers zetten richting het treinstation. Hier is het namelijk de dagelijkse standaard om gevloek en getier in het openbaar vervoer te ervaren. Maar onze eigen trots van de NS maakt nog veel meer mogelijk met de welbekende gele shuttles. Ga bijvoorbeeld eens verder dan een enkeltje Alkmaar of Zwolle. Met de internationale trein maak je gemakkelijk, relatief goedkoop en onbezorgd de mooiste reizen.

Internationale trein door Europa

Waarom de drukte van Schiphol opzoeken of uren tuffen op de eindeloze Deutsche Autobahn als je ook kan chillen in de internationale trein. Of het nou een vakantie is, zakenreisje of een weekendje weg, NS International brengt je naar alle plekken van Europa.

Vakantie is stress en stress is slecht voor de gezondheid. We willen natuurlijk niet dat we rond de vijftigste aan een zuurstoftank hangen zonder haar op het bolletje. Vandaar is het belangrijk om relaxed op vakantie te gaan en binnen no-time een lokale delicatesse naar achter te werken op je eindbestemming. Uiteraard zijn onze nabijgelegen Belgische, Duitse of Luxemburgse vrienden al bekend. Ondanks dat je hier echt in een sneltreinvaart bent, duiken we dieper in op ‘echt even wat anders.’

Vandaar hebben we een selectie gemaakt met de beste eindbestemmingen waar je naar toe kan rollen. Zo kan jij volle bak genieten, terwijl de machinist zorgt dat je toch op het juiste spoor blijft.

internationale trein, 5 brute <strong>internationele treinreizen</strong> vanuit Nederland
Foto: frank andiver

Denemarken

Vertrekken in de ochtend en ’s middags arriveren in de heerlijke cultuur van het hogere noorden. Dan hebben we het natuurlijk niet over een enkeltje Friesland, maar de schoonheid van Denemarken.

Met de trein zit je namelijk binnen een mum van tijd in de Deense steden om gezellig de kroeg in te duiken. Of om de stad te verkennen, de Deense kust onveilig te maken of prachtig uitgestrekte natuurgebieden te bezoeken. Wel degelijk een aanrader.

Tsjechië

Tsjechië. Niet een locatie waar je plots een vakantie of trip naar toe zou boeken. Neemt niet weg dat dit landje in het centrum van Europa veel schoonheid in het verschiet heeft liggen voor je.

Met een eenvoudige klik op een knop boek je een internationale trein naar Praag en stap je uit in het centrum van de stad. Of je nou komt voor de prachtige gebouwen en monumenten of toch voor de van de Duitse buren overgenomen biercultuur. Praag heeft het, maar ook de iets minder bekende steden zoals Plzeň en Brno kunnen je eindbestemming zijn. Ondanks dat Tsjechië minder populair is als vakantieland biedt het ook genoeg te doen voor de actievelingen of natuurliefhebbers. De trein brengt je namelijk regelrecht naar de Bohemen, het Zwarte Woud of Cesky Raj en Kutná Hora nabij Praag.

Frankrijk

Vive la France is een prima plekkie om te vertoeven met glaasje wijn of champagne, stokbroodje met verse kaas en een croissant om de dag door te komen. Klinkt niet echt als een straf toch?

Gelukkig hebben de vrienden van het spoorwegennetwerk ook verbinding kunnen leggen met de Franse schoonheden. Het is al bekend dat je zo in hartje Parijs uitstapt, maar de machinist is ook bereid een andere koers te varen. Het is namelijk ook mogelijk om de Côte d’Azur machtig te maken door te flaneren door Monaco, Nice of Marseille. Ook zit je zo in Bordeaux of Lille. Ideaal om een stedentripje.

internationale trein, 5 brute <strong>internationele treinreizen</strong> vanuit Nederland
Foto: JK

Italië

Benvenuti in Italia. Een vakantie naar Italië is geen nieuw wereldwonder. Vele vakantiegangers hangen al de toerist uit op plekken als Venetië, Rome of andere gebieden aan zee.

Maar waarom zou je telkens de overvolle en welbekende plekken opzoeken. Doe eens gek, groet de conducteur en bezoek één van de vele andere ‘verborgen’ schoonheden van Italië. Met de internationale trein reis je namelijk onder andere naar Verona, Milaan, Turijn, Bologna of vele andere locaties. Of je liever in het donker of overdag reist maakt totaal niet uit. Zowel de nachttrein als de trein overdag zorgt ervoor dat jij onbezorgd via Frankrijk of Duitsland aankomt in de mediterrane sferen. Gelukkig zal je ongeacht de eindbestemming niet lang te hoeven zoeken naar de dichtstbijzijnde pizzeria.

Oostenrijk en Zwitserland

Zomers of winters maakt niks uit. De internationale treinreizen brengen je te allen tijde naar de plekken. Gelukkig hoef je al die bergen niet op te wandelen, maar doet het spoor zijn werk.

NS International brengt je naar de mooiste steden om halve liters en schnitzels weg te beuken. Het is namelijk mogelijk om steden als Zurich, Wenen, Basel, Bern en Salzburg toe te voegen aan je reis-portefeuille. Ideaal voor vakanties en een weekender. Voor de actievere liefhebbers zijn er in de winter genoeg mogelijkheden om de pistes onveilig te maken en jezelf af te branden tijdens de après-ski. Ook voor zomers vertier en geluk kun je terecht in de gebergte. Met een enkeltje Oostenrijk of Zwitserland voel jij je pas echt on top of the rock.

internationale trein, 5 brute <strong>internationele treinreizen</strong> vanuit Nederland
Foto: Jacques Bopp
Source:
NS International, Christopher Sardegna
LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…