Toffe hidden gems in Europa

De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat de vakantie plannen weer gemaakt worden. Misschien weet je al waar je heen gaat, is het bijvoorbeeld een pré-covid reis die naar dit jaar is verplaatst of zit de bestemming voor jouw reis gewoon al een tijdje in je achterhoofd. Mocht je er nog niet uit zijn, hebben we hier wat inspiratie voor je.

Ontdek de hidden gems 

Je kunt natuurlijk eindelijk weer ver weg gaan, nu reisrestricties steeds verder lijken te verdwijnen. Maar toch hoor je nog vrij weinig mensen om je heen die naar bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika afreizen. Of althans niet in dezelfde mate als vóór covid. Misschien laten de echte verre, zorgeloze reizen nog even op zich wachten. Maar niet getreurd, dicht in de buurt vind je ook hele mooie en toffe spots. Bij het maken van reisplannen zou je bijna ons eigen prachtige continent vergeten. Daarom bij deze een aantal hidden gems in Europa.

In no-time vlieg je zo naar de onderstaande bestemmingen toe. Even parkeren op Schiphol, en je bent het mannetje.

hidden gems, Toffe hidden gems in Europa

Ben je op zoek naar een stadse vibe? Dan hebben we een hele mooie tip voor je: Krakau. De op één-na-grootste stad van Polen bevindt zich in het zuiden van het land. Krakau is een echte studentenstad en de sfeer is er heel chill. Het historische stadsdeel, op z’n Pools Stare Miasto, staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst. En dat is niet zonder reden. Het oude centrum kent eindeloos veel restaurants en barretjes, maar ook prachtige architectuur en kunst. Het hart van het historische stadsdeel zal je ook zeker niet ontgaan. Rynek Główny (zie foto hieronder) is namelijk het grootste middeleeuwse plein van Europa en heeft een imposante, machtige uitstraling.

hidden gems, Toffe hidden gems in Europa

Of toch maar natuur?

Je kunt natuurlijk wat betreft citytrips ook de bekende weg volgen, door bijvoorbeeld Parijs of Praag te bezoeken. Deze steden moet je natuurlijk eigenlijk ook eens gezien hebben. Maar een stad als Krakau laat ons wel zien dat Europa nog veel meer te bieden heeft op dit gebied. Meer van dit soort steden vind je bijvoorbeeld bij onze Zuiderburen, denk daarbij aan Brugge. Maar ook in andere populaire vakantielanden, zoals Italië, Spanje en Griekenland, zijn dit soort kleine steden in overvloed.

En dan kent Europa nog een heel groot aantal hidden gems in de natuur. Scandinavië schiet als eerste te binnen, met de bergachtige landschappen en fjorden in Noorwegen bijvoorbeeld. Maar misschien wel hét pareltje van ons continentje is het Alpen-gebergte. Uitgestrekt over onder andere Zwitserland, Italië en Oostenrijk bieden de Alpen een geweldige locatie om ’s winters helemaal los te gaan op de lange latten. Maar ook ’s zomers kun je er prima terecht. Eén van de mooiste spots in de Alpen vinden wij Zermatt, Zwitserland. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld hiken door de bergen, maar ook met de gondel naar boven om vervolgens helemaal naar beneden te mountainbiken. En dat alles met uitzicht op de indrukwekkende Matterhorn.

hidden gems, Toffe hidden gems in Europa

Combinatie

Of denk bijvoorbeeld aan de Scottish Highlands. Waan je door de prachtige landschappen terwijl je aan alles om je heen de rijke geschiedenis voelt. Het best is natuurlijk als je natuur en stad kunt combineren voor jouw reis. Het mooie van Europa: dat kan! Het continent is enerzijds zó divers en anderzijds niet echt uitgestrekt. Zoals je bijvoorbeeld in Noord-Amerika of delen van Azië honderden kilometers kan reizen zonder echt iets bijzonders tegen te komen, is in Europa alles dichter op elkaar en vind je sneller opeenvolgend elkaar pareltjes in de natuur of mooie stadjes. Ga dus op onderzoek uit voor het maken van jouw vakantieplan en ontdek de verborgen stekkies van ons ó zo prachtige continent.

hidden gems, Toffe hidden gems in Europa