Italiaanse la dolca vita van de jaren ’60 tot ’80

CREDITS: Slim Aarons / Louis Vuitton

Gestroomlijnde Riva’s, kleurrijke strandparasols, mannen in beige linnen pakken aan de rode wijn, vrouwen topless aan het zonnen met een cocktail.

Als dat niet zorgeloos is, weten wij het ook niet meer. Fotograaf Slim Aarons heeft voor Louis Vuitton deze ultieme zorgeloze, Italiaanse zomerdagen tussen 1960 en 1980 vastgelegd. En die kun je nu op jouw koffietafel leggen als onderdeel van de Fashion Eye-boekenreeks.

Fotograaf Slim Aarons brengt dolce vita op papier voor Louis Vuitton

Het 112 pagina’s dikke boek is pure dolce vita.  Daarmee is het de opvolger van Fashion Eye French Riviera, dat in 2019 werd uitgegeven. De Amerikaanse fotograaf ging naar de Italiaanse kust om de iconische wereld van de jetset en filmsterren vast te leggen. Hij kwam terug met pure levensvreugde op zijn lens.

, Italiaanse <strong>la dolca vita</strong> van de jaren &#8217;60 tot &#8217;80
Foto: Slim Aarons / Louis Vuitton

Pure Italiaanse levensvreugde

Dit ving hij rondom het zwembad van hotel Pellicano of op een majestueus jacht op Sardinië. De zorgeloze geest spat van de Aarons’ foto’s af. Niet gek ook, want zijn foto’s hadden een grote invloed op de mode van de jaren negentig en de krantenkoppen vierden zijn werk na zijn dood. George Allen Aarons (“Slim”) was geboren in New York, maar ging al snel naar Rome voor reportages over evenementen en Italiaanse filmopnamen. Dat deed hij voor het Amerikaanse tijdschrift Life. In 1950 keerde hij terug naar New York en werkte onder andere voor Holiday, Flair en Vogue.

Voor deze fotoserie ging hij dus weer naar Italië. En hoe. Op Instagram komt de Italiaanse lifestyle met een vintage randje meer en meer voorbij, maar dat is niets in vergelijking met deze platen. Hier zijn we Slim Aarons en Louis Vuitton dankbaar voor, op Italiaanse wijze. Vanaf 23 juli ligt het boek in de betere boekwinkels en hier bestel je Fashion Eye Italian Rivieras online. 

, Italiaanse <strong>la dolca vita</strong> van de jaren &#8217;60 tot &#8217;80