Zo vraag je een ESTA aan voor jouw reis naar Amerika

Je reis naar de Verenigde Staten is eindelijk bijna daar. Je gaat een roadtrip maken door Californië of de mooiste stranden van Florida afstruinen. Er is dan niks ergers om op het laatste moment voor verrassingen te komen staan waardoor je droomreis niet door kan gaan. Al gehoord van het aanvragen van een ESTA voordat je op vakantie gaat naar de States? Graag even je aandacht als er geen belletje gaat rinkelen, want dit is essentieel.

ESTA voor Amerika

Wat is een ESTA?

Het is de afkorting van ‘Electronic System for Travel Authorization’. Het is een elektronische reistoestemming die je nodig hebt om zonder visum Amerika binnen te komen. Reizigers worden hiermee vooraf gescreend, zodat ongewenste personen geweerd kunnen worden. Bij het aanvragen van de goedkeuring is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden…

ESTA, Zo vraag je een ESTA aan voor jouw reis naar Amerika
Foto: Tim Foster

Belangrijke regels

  • Bij aankomst in de V.S. moet je kunnen aantonen dat je van plan bent om de Verenigde Staten ook weer te verlaten, door een ticket voor de terug- of doorreis te overhandigen.
  • Reizigers waarvan wordt vermoed dat ze een bedreiging vormen voor de veiligheid of openbare orde kunnen alsnog worden geweerd door Homeland Security, ook als je een geldig visum of ESTA voor Amerika bezit.
  • Ben je na tien maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest, of heb je ooit de nationaliteit van één van deze landen gehad, dan is het niet mogelijk om een ESTA aan te vragen.
  • Zorg ervoor dat je een geldig paspoort hebt. Zo niet, dan vervalt de goedkeuring van een ESTA en moet je deze opnieuw aanvragen.
  • Het is verplicht om ook voor minderjarigen een ESTA aan te vragen.
  • Met een geldig ESTA heb je de mogelijkheid om maximaal 90 dagen per bezoek te verblijven in de Verenigde Staten.
  • Het doel van de reis moet toeristisch of zakelijk zijn.
  • Je mag niet lijden besmettelijke ziektes die een gevaar kunnen betekenen voor de volksgezondheid.
  •  Indien je in het verleden veroordeeld bent door justitie, dan kan een ESTA geweigerd worden.

Op tijd aanvragen van een ESTA

Ga je binnenkort op reis, dan is snel een ESTA aanvragen gewenst. Bij het aanvragen dien je een formulier in te vullen. Het duurt 72 uur om hiervoor een goedkeuring te krijgen. Houd er daarnaast ook rekening mee dat een aanvraag afgekeurd kan worden. Plan dit daarom ruim van te voren in om onvoorziene omstandigheden te voorkomen.

Fix alles op tijd, dan geniet je meer van je reis!

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…