De etiquette voor de armleuningen van de middelste stoel in het vliegtuig

CREDITS: Free To Use Sounds

Wie is de rechtmatige eigenaar van de armleuningen van de middelste stoel in de economy class van een vliegtuig? Deze vraag houdt ons al langer bezig. Hoewel er misschien niet verbaal wordt gediscussieerd met je buurman of buurvrouw, voel je soms de woede door je aderen stromen. Je bent op de een of andere manier beland op de minst fijne plek en nu denken je buren ook nog recht te hebben op jouw armleuningen. Die buren vinden natuurlijk dat zíj de rechtmatige eigenaar zijn van die leuningen.

Voor eens en altijd moet deze opgekropte frustratie worden beëindigd door middel van een etiquette. De armleuningen worden voortaan, als we het internet mogen geloven – en dat mogen we, op de volgende manier verdeeld. Geen gemaar, geen gezeur.

De etiquette voor de armleuningen van de middelste stoel

Als je dacht dat het iconische blauwe vogeltje van Twitter met uitsterven werd bedreigd, heb je het dit keer mis. Afgelopen week ontstond hier namelijk de discussie of de persoon op de middelste stoel recht heeft op beide armleuningen. Het bericht van The Rich Eisen Show haalde hierbij vorige week meer dan 107.000 stemmen. De kampen zijn erg verdeeld en het ziet eruit als een redelijk gelijke strijd. De minderheid met 47 procent kiest voor ‘definitely’, terwijl de meerderheid met 53 procent kiest voor ‘no way’. 

Het enige juiste antwoord

Jim Jefferies, een Australisch stand-upcomedian en acteur, gaf een aantal jaren terug al het juiste antwoord, wat ons betreft. Het is allemaal dan ook niet zo lastig. Luister goed, want hier komt voor eens en altijd de vliegtuig etiquette als het gaat om verdeling van de armleuningen van de middelste stoel. De stoel bij het raam krijgt de armleuning tegen het raam aan én een muur. De middelste stoel krijgt beide armleuningen. Nee, de derde stoel in het gangpad heeft niets te klagen. Deze persoon krijgt namelijk de armleuning aan het gangpad en extra beenruimte. Geen kwestie van opeisen, maar een combinatie van geven en nemen.

Niet mee eens? Vlieg lekker business class. Wel mee eens? Vlieg nog steeds lekker business class. Is iedere cent waard en geen gezeur om armleuningen!