Europese bucketlist-roadtrips om te maken met de motor

CREDITS: Artem Zhukov | Unsplash

Een reisje maken met je vrienden staat bij iedereen nog wel op de planning. Maar voeg een roadtrip op de motor aan het verhaal toe en je hebt direct een bucketlist item.

Deze locaties maken jouw roadtrip bucketlist waardig

Oké, oké, het bucketlistwaardige plan is geformuleerd, alleen deze is nog niet compleet zonder een paar bucketlistwaardige bestemmingen voor jouw roadtrip op de tweewieler. En daarbij pakken wij niet de cliché erbij zoals de Route66 of de Great Ocean Road.  Nee, nee, wij denken nét even iets beter met je mee. Dit zijn dan ook dé roadtrip-locaties in Europa die jij een keertje op de motor moet bezoeken met je beste maten.

Wild Atlantic Way, Ierland

Skip de Wild Wild West. De ‘Wild’ Wild Atlantic Way is veel beter joh. Deze route is de langste toeristische route ter wereld en strekt maar liefst uit over 2500 kilometer, van het noorden van Donegal tot het zonnige zuiden van Cork. Als je met je motor langs deze weg scheurt, kan je je voorbereiden op heerlijke uitzichten op de Atlantische Oceaan en de dramatische kunstlijn van Ierland. Bovendien spot je de Cliffs of Moher, de Skellig Islands, de Ring of Kerry, Connemara en de Causeway Coast. Bovendien scheur je langs Galway, Wesport, Dingle en Kinsale, allemaal zeker een bezoekje waard.

Wij ontdekten de Wild Atlantic Way al eerder, maar dan met de auto. Check het hier.

Cork

Transfagarasan-snelweg, Roemenië

Op numero dos: de Transfagarasan-snelweg in Roemenië. Probeer dat maar in een keer uit te spreken. Tussen 1970 en 1974 gaf de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu het bevel om een strategische militaire route aan te leggen om de Karpaten over te steken. Fast forward naar 2023, en deze weg is de ideale gelegenheid om een onvergetelijke trip met je maten mee te maken. De weg strekt zich uit over 90 kilometer door het Fagaras-gebergte en bereikt hoogtes tot maar liefst 2042 meter. En het uitzicht is daardoor vrij letterlijk adembenemend.

Bovendien vind je langs de Transfagarasan-snelweg de ‘Bale Lake’, een gletsjermeer dat zich bijna op de hoogste hoogte van de berg bevindt. Hier vind je ook nog eens de Balea-waterval en het Bale Ice Hotel. Hier is meer dan genoeg te doen dus.

motor, Europese <strong>bucketlist-roadtrips</strong> om te maken met de motor
Foto: Artem Zhukov | Unsplash

North Coast 500 Route, Schotland

Schotland. Het land van whisky, kilts en bovendien de North Coast 500 route. Zoals je misschien wel verwacht is deze route 500 mijl lang, dus omgerekend een goede 805 kilometer. De route begint, en eindigt, in Inverness en tijdens je trip wordt je vergezeld met een van de meest spectaculaire landschappen van Schotland. De route is niet alleen populair geworden door de schitterende views, maar ook door de uitdagingen die de Schotse hooglanden met zich meebrengt. Smalle wegen, veel bochten, onvoorspelbaar weer en noem het zo maar op. Een goede voorbereiding, zoals goede, sportieve motorkleding, is dus zeker een must voorafgaand aan deze roadtrip.

motor, Europese <strong>bucketlist-roadtrips</strong> om te maken met de motor
Foto: John Young | Unsplash

Amalfikust, Italië

Aan de westkant van Italië, in de regio Campania vindt je de Amalfikust. Dit is niet alleen de eerste UNESCO-vermelding van het lijstje, maar ook de eerste plek waar je een spectaculair uitzicht hebt op de Middellandse Zee. Langs de Amalfikust vindt je allerlei kleurrijke huizen en smalle kronkelende straatjes waar je heerlijk doorheen kan raggen. Bovendien kom je langs bezienswaardige steden als Amalfi, Positano, Ravello en Praiano. Mocht je een keertje klaar zijn met alleen maar motorrijden, is hier ook meer dan genoeg zonder motor te doen.

Je kan hier wandelen langs de Sentiero degli Dei, oftewel het Pad van de Goden, een route die je meeneemt langs allerlei bergen en de kustlijn. Zwemmen, kajakken, snorkelen en duiken, het kan hier allemaal.

motor, Europese <strong>bucketlist-roadtrips</strong> om te maken met de motor
Foto: Beka Ichkiti | Pexels

Route des Grandes, Frankrijk

De Route des Grandes Alpes is een beroemde route in Frankrijk die zich uitstrekt over 684 kilometer van Thonon-les-Bains in het westen naar Menton aan de Franse Rivièra in het oosten. De route loopt dwars door de Franse Alpen en biedt prachtige uitzichten op de hoge bergpieken, gletsjers, meren en valleien. Een rustig gebied, dus een perfecte gelegenheid om die te terroriseren met je maten op de motor.

De route werd in 1909 voor het eerst voorgesteld en werd in de jaren 30 officieel geopend als een toeristische route. Het is nu een populaire bestemming voor motorrijders die op zoek zijn naar avontuur. En dat ben jij natuurlijk.

Nog meer inspiratie nodig voor motorroutes door Europa? Hier vind je het! 

motor, Europese <strong>bucketlist-roadtrips</strong> om te maken met de motor
Foto: Bigstock

Check hier al onze bucketlistwaardige artikelen!