Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

Het is voor veel motorrijders altijd een queeste naar de tofste, bochtigste en mooiste wegen. We hebben er zelf ook een handje van om de wegenkaarten helemaal uit te spelen om de leukste wegen te vinden. Snelwegen vermijden en kijken waar de dijken en polderwegen liggen. Gelukkig hoeft het web afstruinen niet meer met de komst van de TomTom Rider 550. De Rider 550 is speciaal ontwikkeld voor motorrijders en heeft honderden exclusieve routes die je zo kan downloaden. Liever gewoon van A naar B, dan navigeert de Rider 550 je de snelste of de bochtigste weg. We geven je hier de 10 mooiste motorroutes van Europa, zodat jij jouw nieuwe roadtrip alvast kan plannen. Klik op de kaarten om de volledige route met omschrijvingen te zien.

De 10 mooiste motorroutes van Europa

TomTom Rider 550

Naast de onderstaande 10 mooiste motorroutes van Europa, biedt de TomTom Rider 550 je heel veel extra’s. Aan alles merk je dat dit navigatiesysteem is ontwikkeld voor motorrijders. Volledig draadloos updaten, snelle processor, stembediening, handschoenvriendelijk, communiceren via de headset en – niet onbelangrijk – waterdicht. Je kan jouw routes eenvoudig online selecteren, personaliseren en voorbereiden. Even een route kiezen, aanpassen en direct hotels en eet- en drinkgelegenheden selecteren. Vervolgens kan je tijdens jouw roadtrip gewoon doen waar je voor bent gekomen, rijden. De TomTom Rider is verkrijgbaar vanaf €300.

Rondje Eifel en Ardennen

We trappen af met de route die het dichtste bij ons eigen land ligt. Dit motorwegen-walhalla genaamd de Eifel en de Ardennen is een must visit voor elke Nederlandse motorrijder. Het ligt namelijk maar net achter Maastricht. En het mooie aan deze route is dat de twee gebieden perfect te combineren zijn in één weekendje. Dagje heen cruisen naar de Eifel, overnachten in Duitsland of België en de volgende dag maak je de route af en rij je weer naar huis. De route die we hebben uitgestippeld is 170 kilometer en daar doe je 3:39 uur over. Hou wel rekening met het weer, want dat is vergelijkbaar met Nederland. Het kan dus zomaar zijn dat je een regenpak mee moet nemen.

mooiste motorroutes van Europa, Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

De Duitse Alpen

Bij Duitsland denken motorrijders snel aan de Autobahn, prachtige wegen in de Eifel of Thüringen en de talloze circuits. Helaas worden de Duitse Alpen vaak over het hoofd gezien en dat is jammer. Neem een lang weekend of een mid-week de tijd, vlam naar de bergen ten zuiden van München en geniet van de prachtige wegen en uitzichten. Deze Alpine route is ruim 630 kilometer en daar doe je dan ook iets meer dan 10 uur over. Tel daar de heen en terugreis bij op en je hebt een prachtige tocht.

mooiste motorroutes van Europa, Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

Zwitserland en Stelvio

Menig motor- en autorijder haalt zijn hart op bij het horen van de epische Stelviopas. De Passo Dello Stelvio is een van de hoogste geasfalteerde routes door de Alpen. Tel daarbij op dat je door het nationaal park Stelvio gaat, dat een van de oudste en grootste nationale parken van Europa is. In totaal kan je 48 kilometer over de Stelviopas heen rijden, maar onze route gaat iets verder dan dat. We doen namelijk 22 andere mythische Zwitserse bergtoppen aan. De in totaal 1408 kilometer lange route kan je in ongeveer 27 uur doen. Trek er een weekje voor uit en geniet van een van de mooiste motorroutes van Europa.

Zwitserland mooiste motorroutes van Europa

SwissGrandTour

Alpen en Dolomieten

Klinkt de bovenstaande route je als muziek in de oren, maar wil je ook Oostenrijk even aantikken? Dan is dit jouw route. We gaan in de ruime 27 uur en 1184 kilometer dwars door de Alpen, Nationaal Park Stelvio én de Dolomieten. Tijdens deze epische tocht kom je de mooiste vergezichten, Hochalpenstrassen én natuur tegen. Extra bonus is dat je tijdens deze route kan genieten van bijna álle Alpen-keukens. Geniet van een kaiserschmarrn op een top in Oostenrijk, ga kaasfonduen in Zwitserland en eet de lekkerste pasta’s in Italië.

mooiste motorroutes van Europa, Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

De Franse passen

Frankrijkliefhebbers opgelet. Deze epische roadtrip door het zuiden van Frankrijk behoort zeker tot de mooiste motorroutes van Europa. Je begint aan de Franse Cote d’Azur, rijdt door de Gorges du Verdon naar de Route des Grandes Alpes, door de Franse Alpen naar de Mont Blanc. Epische bergen, kloven, natuur en vergezichten zijn bijna een understatement voor deze trip. Geniet daarnaast van de heerlijke Franse keuken en de croissants op de toppen. De 860 kilometer geeft je bijna 20 uur rijplezier!

Franse Alpen

mooiste motorroutes van Europa, Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

De Franse Cote d’Azur

De Azurenkust mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van de mooiste motorroutes van Europa. Het Franse Cote d’Azur staat wereldwijd bekend als de bestemming voor mensen met geld. Van de duurste en meest luxueuze stulpjes, tot de prachtige vergezichten over de Middellandse Zee en de aangename temperaturen. Al jarenlang zijn dat de ingrediënten voor een perfecte vakantie. En gelukkig kan je net zo goed van deze regio genieten als je niet heel rijk bent. De prachtige kustweg geeft je ruim 230 kilometer rijplezier. Dit doe je in bijna zes uur. Uiteraard kan je dit in één of twee dagen doen en mocht je nog tijd over hebben, dan rij je met gemak door richting het Italiaanse Genua.

Cote d'azur mooiste motorroutes van Europa

mooiste motorroutes van Europa, Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

Sardinië

We verlaten het Europese vasteland voor misschien we de mooiste motorroutes van Europa. Het Italiaanse Sardinië is een eiland waar je absoluut naartoe moet gaan. Motorrijder, natuur- of cultuurliefhebber of gewoon als vakantieganger. Bezoek de prachtige dorpjes, de fenomenale kustlijnen en de mooiste wegen. Een heerlijke mix tussen de Italiaanse en Afrikaanse cultuur is overal merkbaar en dat zorgt voor een mooie sfeer, met eten om je vingers bij af te likken. En gelukkig heb je alle tijd om dit eiland te ontdekken, want de route is namelijk 1700 kilometer. Non-stop doe je er 33,5 uur over. Deel het op in een week en je hebt de tijd van je leven.

Sardinie TomTom Rider 550 mooiste motorroutes in Europa

Zuid-Italië

Terug naar het Italiaanse vasteland. Tijdens deze route speel je zo goed als heel Zuid-Italië uit. De route is een ronde, dus je kan overal beginnen waar het jou uitkomt. Je begint bij de prachtige Limoncello streek bij de Amalfikust, of juist bij het vliegveld van Bari. Van de Middellandse Zee naar de Adriatische Zee, dwars door de Italiaanse binnenlanden en het Nationale Park van Gargano. Is de 732 kilometer lange tocht van ruim 8,5 uur toch iets te kort voor je? Rij dan verder de laars in en bezoek de prachtige steden zoals Monopoli en Brindisi.

Motorroutes Zuid-Italië

WDW16_012_roadtrip

Spaans Asturië

In het noorden, tegen de Golf van Biskaje ligt een nog relatief onbekend gebied voor veel Nederlanders. En dat is jammer, want Asturië is een prachtige iconische streek met veel onbekende en wilde plekken. Dit staat natuurlijk garant voor een epische motortrip. In deze ronde van 882 kilometer, heb je alle tijd om deze Spaanse streek te ontdekken. Het mooie is dat je ongeveer de helft langs de zee rijdt en de andere helft door parken, natuur en bergen. Je rijdt er 18:35 uur over, dus zorg ook zeker dat je er voldoende tijd voor uittrekt.

mooiste motorroutes van Europa, Dit zijn de 10 mooiste motorroutes van Europa

Mooiste motorroutes van Europa strand

Spaans Andalusië

Andalusië is uiteraard de plek voor een roadtrip in Spanje. Deze tocht is een enkeltje van Cordoba naar de Spaanse kust. Met 310 kilometer in 4:40 uur heb je deze epische weg met grote bergen en fantastische uitzichten zo uitgespeeld. Het is dus perfect te combineren als je toch al op vakantie gaat naar Andalusië en je niet teveel op de motor wil zitten. Draait deze trip juist om het motorrijden, denk er dan zeker aan om Granada, Gibraltar, Tarifa, Sevilla en Malaga te bezoeken. Liever nog wat ruiger? Neem de boot naar Tanger en ontdek Marokko.

Andalusië motortour

Wil je nog meer road trips ontdekken, of je eigen favoriete route uploaden, check tomtom.com/roadtrips of volg @TomTomDrivers

mooiste motorroutes van Europa

LEES OOK
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…