Airbnb Finds: slaap in het huis van horrorblockbuster Scream

“Er zijn bepaalde regels waaraan je je moet houden om een horrorfilm succesvol te overleven…” Voor deze accommodatie doe je er goed aan om deze iconische scène in je oren te knopen. Dit verblijf is namelijk het originele huis dat is gebruikt voor de set van de horrorblockbuster Scream uit 1996, waarin Ghostface de inwoners van Woodsboro terroriseerde. En nu heb je de kans om zelf oog in oog te staan met deze horror slayer.

Een overnachting in het originele Scream-horrorhuis

Speel deze halloween de hoofdrol in een van de meest populaire horrorfilms uit de jaren 90: Scream. Al is de hoofdrol volgens de hilarische en zeer ware regels van Randy niet de beste positie om jezelf in te bevinden… De virgin of final girl bijrollen hebben de meeste kans om te overleven. Tja, je kan niet alles hebben.

Het huis waar (spoiler alert!) Sidney Prescott voor de eerste keer Ghostface versloeg, staat in Californië, vlak boven San Francisco. Het Scream-horrorhuis heeft voor het grootste gedeelte dezelfde inrichting behouden als die van de set van de originele film, 25 jaar geleden. Van de messteken op de slaapkamerdeur en de magnetron uit de jaren 90 in de keuken tot de garage waar Dewey’s zus Tatum haar gruwelijke ondergang tegemoet ging.

"Hell"oweense overnachting in Scream horrorhuis, Airbnb Finds: slaap in het huis van horrorblockbuster Scream

Sheriff Dewey Riley tot uw dienst

“Het beschermen van de stad Woodsboro is mijn levenstaak, en ik heb zeker een talent ontwikkeld om aan Ghostface te ontsnappen…”

Bij binnenkomst word je virtueel begroet door sheriff Dewey Riley en legt hij uit wat je allemaal kan verwachten van je verblijf. Zo zijn alle vier de delen uit de Scream franchise beschikbaar voor een filmmarathon, en kan je genieten van klassieke Amerikaanse 90’s snacks. Er liggen ook unieke Scream-memorabilia voor je klaar om mee naar huis te nemen, waaronder een DVD-bundel van de eerste vier Scream films, Scream (2022) posters, Woodsboro High goodies en meer.

"Hell"oweense overnachting in Scream horrorhuis, Airbnb Finds: slaap in het huis van horrorblockbuster Scream

Ghostface bellen

Om de ervaring af te maken is er een speciale telefoonlijn aanwezig om Ghostface te bereiken, voor het geval slachtoffers (uhh, gasten) vragen durven te stellen of verzoeken durven te doen. Ghostface zelf beschikt natuurlijk ook over het nummer van de vaste telefoon.

Als afsluiter steekt Sheriff Dewey je nog even een hart onder de riem: “Als gastheer zal ik gasten nauwlettend in de gaten houden om ervoor te zorgen dat niemand wordt verrast door een onverwachte plot twist. Geloof me, horrorfilms houden het altijd interessant, ten goede of ten kwade…“

Om de gruwelijkste tijd van het jaar te vieren, is het Scream-horrorhuis opengesteld op 27, 29 en 31 oktober, voor slechts drie (inmiddels uitverkochte) verblijven van één nacht. Airbnb heeft een speciale pagina opgezet voor alle vette Halloween accommodaties. Boek hier jouw overnachting voor de beste creepy ervaringen, als je durft.

"Hell"oweense overnachting in Scream horrorhuis, Airbnb Finds: slaap in het huis van horrorblockbuster Scream