Airbnb finds: drie Airbnb’s met de mooiste uitzichten

We hoeven je niet te vertellen dat het chill is om op vakantie te gaan. Een accommodatie met een tof uitzicht, daar kunnen wij dus echt van genieten! Uitzicht op de skyline van Rio, het groen van Costa Rica of wat dacht je van de Tafelberg in Kaapstad! Je hoeft geen lange bergtochten te maken of kampeerpraktijken te ondergaan om deze adembenemende uitzichten te bewonderen. Dat doe je namelijk gewoon vanaf je eigen terras. Voeten omhoog, biertje erbij en genieten maar.

Paradijselijk penthouse

Hoog boven Rio de Janeiro bevindt zich het eerste pareltje op onze lijst. Slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer… Het is een eenvoudig en karakteristiek penthouse waar je vanuit elke kamer de imposante bergen ziet die uit de zee op lijken te rijzen. Voor wie liever wat langer blijft liggen, hoeft niet eens het bed uit te komen om van dit prachtige uitzicht te genieten.  Nog vage herinneringen aan dat ene salsalesje dat je ooit, mogelijk onder dwang van je vriendin, hebt gevolgd? Begin alvast maar met oefenen om binnen no-time je eigen Braziliaanse rooftop party te geven met uitzicht over heel Rio!

Uitzicht in Rio

Deze populaire Airbnb kost €101 per nacht, en is geschikt voor twee personen.

Meer info

Je kan de boom in!

Als je van Airbnb’s houdt die net even wat anders zijn dan de rest, zit je hier op de goede plek. Deze boomhut staat in Puntarenas, Costa Rica, en bestaat uit vier delen. Zo is er een Awarenest, waar je op 9 meter hoogte een panoramazicht hebt van de bijzondere Costa Ricaanse jungle om je heen. En zijn er drie hutjes om in te verblijven. Eén van de hutjes is het slaapgedeelte, het andere hutje heeft een keukentje en het laatste gedeelte is een badkamertje, met douche. In deze boomhut zijn geen ramen of deuren, nee, hier zit je écht in de natuur en hoef je alleen maar je hoofd uit de hut te steken om de geluiden van de Costa Ricaanse jungle te ervaren. Helemaal afgezonderd ben je overigens niet, de Airbnb staat op een organische boerderij van 16 hectare. Geen zorgen, niemand zal komen aankloppen terwijl je van het éne naar het andere hutje klautert, maar je kunt wel de boeren en vrijwilligers opzoeken voor een praatje.

Uitzicht in Costa Rica

Misschien wel het allerbeste van deze jungle-Airbnb is dat je met z’n tweeën al van dit uitzicht kunt genieten voor €42 per nacht! Daar kan je het niet voor laten, toch?

Meer info

Kaapse pracht

Met deze Airbnb accommodatie aan de rand van het nationale Tafelbergpark hoef jij niet eens de beroemde Tafelberg op om over Kaapstad uit te kijken. In plaats daarvan kun jij al loungend in het zwembad van het uitzicht genieten. Door de rustgevende grijstinten in de studio is het groen buiten nog intenser. Mocht je je kunnen wegscheuren van het uitzicht op dit prachtige landschap, dan is de gezellige Kloof Street binnen loopafstand. Hier zijn winkels, restaurants en barretjes en vind je alles wat je nodig hebt voor een uitstekend avondje in de stad. Zeg nou eerlijk, hier kan je toch geen genoeg van krijgen?

Uitzicht in Kaapstad

Voor €106 per nacht kan je met z’n tweeën uitkijken over de Tafelberg, Devil’s Peak en de stad.

Meer info