6 bucketlist-stranden in Frankrijk

Joe, wie staat daar voor de deur? Een hete zomer met (hopelijk) vol zon, zee en strand. Voor een super strandvakantie hoef je niet naar Madagascar of Australië te gaan, blijf lekker dichtbij en geniet van de prachtige stranden aan de Franse kust. Onze outdoorvrienden van The Hike kozen zes bucketlist-stranden in Frankrijk uit voor je.

La vie est une plage

C’est la vie et la vie est belle. Zeker als de zon schijnt. Wie verlangt er nou niet terug naar de goede, oude tijd op campings in Frankrijk? Of wie heeft er nu al zin om met een opgepompte borst rond te lopen op de mooiste stranden van France. Tuurlijk, er zijn veel opties. maar deze mogen écht op je bucketlist:

  • Monsieur Hulot in Saint-Nazaire
  • Le Vensac in Vensac
  • De vuurtoren La Courbe in Royan
  • Hendaye in Hendaye
  • Saint-Jean-de-Monts in Saint-Jean-de-Monts
  • Courant de Mimizan in Mimizan

We lichten ze stuk voor stuk even voor je uit:

Het strand van Monsieur Hulot – in Saint-Nazaire, Loire Atlantique

Misschien herken je de naam wel van de Oscar-winnende film “De vakantie van Monsieur Hulot”. De Franse regisseur Jacques Tati zag de pracht in dit strand al in de jaren ’50. Jaren later is Saint-Nazaire nog steeds een geweldige plek om naartoe te gaan, met 20 stranden om lekker tot rust te komen. Neem jij een frisse duik in de Atlantique?

, 6 bucketlist-stranden in Frankrijk
Foto: Alexandre Lamoureux

Het strand van Le Vensac – in Vensac, Gironde

We houden ook wel van wat ruigers… ruigere stranden weliswaar. Tussen Montalivet en Soulac ligt de”Plage de Vensac”. Je vindt er bijna twee kilometer ongerepte en uitgestrekte duinen. Wandel je de kust af, dan kom je oude bunkers tegen die door graffitikunstenaars een moderne look hebben gekregen. Let wel op: zwemmen in de zee is hier verboden, dus ga naar dit strand in Frankrijk om te wandelen of lekker van de zon te genieten.

, 6 bucketlist-stranden in Frankrijk
Foto: Clément Chambaud

Het strand van de vuurtoren La Courbe – in Royan, Charente-Maritime

Omringd door duinen, het bosgebied van La Tremblade en de baai van Bonne Anse staat in het midden de vuurtoren van La Coubre. Het strand, met dezelfde naam is een lokplaats voor surfers en bodyboarders. Na een lekker dagje surfen, of van de zon genieten terwijl je op je plank ligt, kan je een aperitief drinken in de stad Royan. Eet een lekkere burrito in La Isla Snack-Café of een snelle snack Tallow’s Café.

, 6 bucketlist-stranden in Frankrijk
Foto: Farid Makhlouf

Het strand van Hendaye – in Hendaye, Frans Baskenland

Are you ready voor één van de grooste stranden in Frankrijk? Aan de Bidasoa rivier, die Frankrijk en Spanje scheidt ligt Hendaye. Dankzij de afloop van de rivier is dit ook het veiligste strand van deze kustlijn. Hier is iets te doen voor iedereen: eerst surfen in de krachtige golven om dan tot rust komen met yoga op het strand. Terwijl de kinderen meedoen aan een zandkastelenwedstrijd kan mama meedoen aan de lessen Zumba. Het is een enorm populair en inclusief strand. Mensen met een beperking worden op deze “handiplage” begeleid door een getraind team.

, 6 bucketlist-stranden in Frankrijk
Foto: OT Hendaye

Het strand van Saint-Jean-de-Monts – in Saint-Jean-de-Monts, Vendée

Welkom in een van de zonnigste badplaatsen van de Atlantische kust. Geniet in Saint-Jean-de-Monts van 22 stranden op 19 kilometer terwijl je ligt te bakken in de 2.300 zonuren per jaar. Nog iets speciaals aan dit gedeelte? De pier aan het hoofdstrand die wel 400 meter de oceaan in gaat. Rondom zijn lange stranden, brede duinen, blauwe zee, groene bossen en moerassen. Speel hier ook je energie kwijt door te fietsen, trailrunnen, kitesurfen en strandzeilen.

, 6 bucketlist-stranden in Frankrijk
Foto: OT: Pays-De-Monts, A. Lamoureux

Het strand van de Courant de Mimizan – Mimizan, Les Landes

Het strand van Mimizan is een wereld van verschil met de vorige stranden. Hier mondt de Courant de Mimizan uit in de Atlantische Oceaan. Het water van de meren komt zo achteraan in de oceaan. Dit kan zorgen voor geweldige surfspots. De beste plekken om je plank boven te halen? Biscarrosse, La Garluche, Plage Sud en Goëlands. Ondanks de hoge temperaturen op het strand kan surfen in de Atlantische oceaan nog steeds fris zijn, dus zorg dat je de juiste wetsuit bij hebt. Thank me later. 

, 6 bucketlist-stranden in Frankrijk
Foto: Yohan Espiaube