Dit zijn de 5 meest heftige achtbanen in de wereld

Snelheid, plezier en vooral heel veel adrenaline is waar je aan denkt bij achtbanen. Doe daar nog een schepje of tien bovenop en je krijgt de meest heftige achtbanen in de wereld. Stap jij ook het liefst uit een attractie, als de kotsende poppetjes in Roller Coaster Tycoon? Dan mag je deze 5 thrill coasters op je emmerlijstje zetten!

5. The Voyage (Holiday World & Splashin’ Safari , VS)

In een 2 minuten en 45 seconden durende rit kan deze achtbaan een topsnelheid van ruim 100 km per uur bereiken. Daarnaast is The Voyage vijf jaar op rij de nummer 1 houten achtbaan ter wereld geweest.

4. Intimidator 305 (Kings Dominion, VS)

Tijdens een ritje in deze achtbaan kun je krachten tot wel 6G bereiken met een topsnelheid van 145 km per uur!

3. El Toro (Six Flags Great Adventure, VS)

Toen El Toro in 2006 opende was de achtbaan met de meest steile daling van alle houten achtbanen ter wereld.

2. Bizarro (Six Flags Great Adventure, VS)

Gedurende deze bizarre rit speelt er een paniekerige soundtrack door de luidsprekers in de hoofdsteunen. Met wel 124 km per uur schiet je door stoomtunnels en dat maakt ademhalen in de Bizarro bijna onmogelijk. Maar ach, zuurstof is zo overrated

1. Millennium Force (Cedar Point, VS)

Dit is de rollercoaster der rollercoasters uit het rijtje meest heftige achtbanen in de wereld. Bij de opening van Millennium Force in 2000 werden meteen zes wereldrecords gebroken. Deze topper heeft een topsnelheid van 150 km per uur, bizarre hoogtes van bijna 95 meter én afdalingen vanuit 91 meter hoogte. Millennium Force behoort ook nog eens tot een van de meest invloedrijke constructies ooit gemaakt. Mocht je tijdens deze heftige snelheden nog tijd hebben om van je uitzicht te genieten dan kijk je uit over het water van Lake Erie. Maar je mag blij zijn als je na deze trip nog weet wat voor en achter is. Fasten your seatbelts!