Dit zijn de mooiste voorjaarsbestemmingen

CREDITS: Samuel Ferrara

De langste maand van het jaar zit erop en voorzichtig kijken wij al uit naar het voorjaar dat om de hoek ligt. In maart verandert de winter in de lente, tenminste volgens de kalender. In veel landen staat maart dan ook in het teken van het inluiden van de lente, dat gepaard gaat met dikke feesten en evenementen. Wij zijn op zoek gegaan naar de vetste plekken ter wereld waar je, in de meeste gevallen, in je korte broek het begin van het voorjaar kunt vieren. Dit zijn onze favoriete voorjaarsbestemmingen.

De vakantie voorjaarsbestemmingen

Rio de Janeiro, Brazilië

voorjaarsbestemmingen, Dit zijn de mooiste voorjaarsbestemmingen
Foto: Agustin Diaz

Een stad met tropische regenwouden, hoge bergen en wereldberoemde stranden. Rio is van alle markten thuis en daardoor een perfecte plek onder de voorjaarsbestemmingen. De stad bruist van de cultuur en het weer is er het hele jaar door lekker warm. Het feest van het jaar is het bekende Brazilian Carnaval en dit wordt in maart gevierd, vandaar dat Rio voor ons de perfecte bestemming voor het voorjaar is. Natuurlijk hebben wij in maart ons eigen carnaval, maar dit kan in de verste verte niet tippen aan het carnaval in Rio. Ruim een week zijn er straatfeesten met parades en traditionele sambadanseressen (bonus!). Na het carnaval rust je uit aan het beroemde Copacabana strand. Ook leuk: zwemmen op het dak van het Hilton, dat een 360-graden uitzicht biedt over de Suikerbroodberg, het beroemde Christus de Verlosser beeld en de mooiste stranden van Rio.

Agrigento, Sicilië

voorjaarsbestemmingen, Dit zijn de mooiste voorjaarsbestemmingen
Foto: Samuel Ferrara

Op een heuvel met uitzicht op de ruïnes van de oude stad Akragas ligt Agrigento, in de buurt van de zuidelijke kust van Sicilië. Je kunt hier heerlijk cultuur snuiven in de Vallei de Templi, een nationaal monument van Italië, met vooral oude Griekse tempels uit de 6e en 5e eeuw voor Christus. De stranden langs het kristalheldere water van de Middellandse Zee liggen vlakbij, net zoals talloze winkels, bars en restaurants. In maart wordt de komst van de lente gevierd met het Almond Blossom Festival van Agrigento. Dit betekent een week lang feest met muziek, folklorische dansen, en live-optredens. Een perfecte locatie om cultuur en feest met elkaar te combineren.

Phoenix, Arizona

voorjaarsbestemmingen, Dit zijn de mooiste voorjaarsbestemmingen
Foto: Alan Carrillo

Phoenix is een bruisende stad aan de rand van de Sonorawoestijn in de staat Arizona. De zon schijnt er het hele jaar door en het is er over het algemeen erg warm, maar in maart is de temperatuur met 20 – 25 graden perfect. Vanuit Phoenix maak je een dagtrip naar de Grand Canyon waar je spectaculaire hikes of een helikoptervlucht kunt maken. Van 8 – 10 maart kun je deelnemen aan de Monster Energy NASCAR Cup Series die in het teken staat van autoraces en evenementen.

Dublin, Ierland

voorjaarsbestemmingen, Dit zijn de mooiste voorjaarsbestemmingen
Foto: Diogo Palhais

Een bezoek aan Dublin is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Fijne pubs, goed bier en vriendelijke mensen die altijd in zijn voor een praatje. In maart wordt St. Patrick’s Day over de hele wereld gevierd, maar Dublin is the place to be voor dit feest. Een populaire plek om de patroonheilige van Ierland te vieren is het Guinness Storehouse, waar je geniet van een gele rakker terwijl je een 360-graden uitzicht hebt over de stad. Mocht je de tijd hebben dan is er in de rest van Ierland, dat relatief klein is, ontzettend veel te ontdekken. De Cliffs of Moher, het Killarney National Park en de Ring of Kerry zijn een aantal hoogtepunten.

Valencia, Spanje

voorjaarsbestemmingen, Dit zijn de mooiste voorjaarsbestemmingen
Foto: Janis Skribans

Havenstad Valencia, gelegen aan de oostkust van Spanje, is de derde grootste stad van het land en de geboorteplaats van paella. Je kunt dit dan ook op elke hoek in honderden verschillende varianten eten. Los van traditionele gerechten staat Valencia bekend om een dik nachtleven in het oude centrum El Carmen. Hier vind je talloze smalle straatjes vol met cafés, tapasbars, nachtclubs en musea. Elk voorjaar, in 2019 van 15 – 19 maart, verwelkomt de stad de lente met het Las Fallas Festival. Tijdens dit festival wordt op de laatste nacht met levensgrote poppen – waarmee vaak de spot gedreven wordt met Spaanse politici – door de stad geparadeerd. De poppen worden vervolgens in vuur en vlam gezet, wat zorgt voor een enorm vreugdevuur onder een vuurwerkshow. Ben je meer op zoek naar rust? Het strand ligt om de hoek.

Frans Polynesië

voorjaarsbestemmingen

Deze exotische eilandengroep met witte zandstranden, groene bossen, tropisch weer en turquoise zeeën staan waarschijnlijk ook hoog op jouw verlanglijstje. Het belangrijkste en bekendste eiland van de archipel is Tahiti en ook Bora Bora is favoriet. De eilanden zijn perfecte duik- en snorkellocaties en ook voor surfen, kitesurfen en zwemmen in warme lagunes zit je hier goed. Wil je echt dik doen, dan verblijf je in een luxe bungalow op het water met privézwembad.