De tien mooiste stranden rondom Barcelona

Om van een stranddag te genieten heb je in principe maar heel weinig nodig: een handdoek, goede shorts, een boekje en een lekkere beverage. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om naar één van de mooie stranden te gaan die ons kikkerlandje rijk is. Of je kunt voor een prikkie naar Barcelona vliegen en het mannetje uithangen op de stranden van Catalonië. Want let’s be honest, daar zijn de stranden toch wel nét iets chiller, mooier, beter, dikker, vetter. Hier volgen de tien mooiste stranden rondom Barcelona, allemaal binnen 30 minuten te bereiken.

Playa del Portitxol

Tussen de villa’s van L’Escala en Sant Martí dEmpúries vind je het strand van Portitxol. Een prachtig zandstrand omgeven door dennenbos dat bijna tot aan de zee reikt en wordt aan beide kanten beschermd door rotsformaties. Eigenlijk een soort privézwembad met een strand. Héél nice!

mooiste stranden-4

Playa Illa Roja

De baai van het ‘Rode Eiland’ wordt gekenmerkt door haar kraakhelder, transparant water. Wel één dingetje. Het is een naaktstrand, dus zwembroeken en bikini’s zul je hier niet zien. Ach, elk nadeel heeft zijn voordeel. Het strand is enkel en alleen te bereiken via een prachtig pad, dat je door een met kliffen omringd gebied leid. Een verborgen oase in het wild.

mooiste stranden-5
Credits: La Mejor Playa

Platja del Castell

Het strand van Castell was in de jaren ’90 talk of the town, toen na een referendum werd besloten om de omgeving vrij te houden van woningontwikkeling. Sindsdien is het één van de laatste grote zandstranden van Catalonië. Het halvemaanvormig strand is omringd door bossen en landbouwvelden en een plek waar je volledig tot rust kunt komen.

mooiste stranden-6
Credits: Holiday Tent

Cala Fonda

Dit strand staat bekend alsof het rechtstreeks uit Hawaï is overgevlogen en is een van de best bewaarde stranden aan de kust van Tarragona. Een zanderige reep land zoals stranden aan de Middellandse Zee ooit bedoeld waren. Cala Fonda ligt in het Marquesa woud, één van de meest bosrijke gebieden van dit deel van de kust. Serieus een pareltje.

mooiste stranden-1

 

 

 

Platja del Fangar

La Platja del Fangar, aan de rand van de Ebro Delta, is letterlijk een woestijn in de Middellandse Zee. Het schiereiland vormt een binnenzee met de best bewaarde duinformaties van de Catalaanse kust. Het natuurgebied van ruim 400 hectare is bezaaid met fijn zand, schelpen, stenen en kreupelhout.

mooiste stranden

Platja de Sant Sebastià

Dit strand met een lengte van 200 meter ligt tussen het oude centrum en de jachthaven van Sitges. Vanaf het strand heb je een prachtig panoramisch uitzicht op zowel het oude centrum dat op de heuvel ligt, als op de eindeloze Middellandse Zee.

mooiste stranden-9
Credits: Tuisy

Platja de Morer

Gelegen in het noordelijke deel van de gemeente Sant Pol de Mar, parallel aan het spoor en de N-11 snel weg vind je Platja de Morer. Dit goudkleurige strand van 750 meter wordt steeds smaller richting het oosten. Ook kun je hier de ruïnes bezoekers die uit de Romeinse Tijd stammen.

mooiste stranden-3
Credits: JJ Blasco

Les casetes del Garraf

Dit strand ligt in het stedelijk centrum van Garraf en heeft een lengte van 380 meter. Het strand van fijn zand, gemengd met stenen, heeft een ligt helling naar zee toe. Tussen het strand en de spoorweg heb je een prachtig voormalig vissersdorp liggen en waar je ook waterfietsen kunt huren. Met de vele visrestaurants ook een top plek voor de visliefhebber.

mooiste stranden-1
Credits: Homeaway

Platja de Sant Simó

Platja de Sant Simó ligt in het noorden van de gemeente Mataró, tussen de rivier Sant Simó en de gemeente Sant Andreu de Llavanares. 1100 meter aan parelwit strand die verdeeld is in zones voor naturisten en ‘nieturisten’, als dat een woord is. Ook staat dit gebied bekend om haar mooie duikplekken.

mooiste stranden-2
Credits: Tuisy