Zo zie je er als lange man niet ‘slungelig’ uit

CREDITS: Unsplash | Zahir Namane

Als lange man kun jij je soms slungelig voelen. De kleding zit vaak nét niet zoals je wil en kan je onzeker maken. Maar het heeft ook zeker zo zijn voordelen, want jij bent degene die snel opvalt in een groep mensen. Maak hier het beste van en zorg dat alles uit je outfit haalt.

Tips en tricks voor de lange man

Wij mannen zijn hier in Nederland met een gemiddelde lengte van 182,5 centimeter de langste mannen ter wereld. Grote kans dat jij daar dus ook bijhoort. Maar hoe kies je dan de juiste kleding? Om je een handje te helpen nemen we verschillende mogelijkheden door om je zo wat inspiratie te geven voor je eigen garderobe.

Voordat we hieraan beginnen moet je een ding voor jezelf duidelijk hebben: de juiste maat. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want bijna ieder merk gebruikt een andere maatvoering. Het is dus verstandig om verschillende merken en maten uit te proberen, schrijf dit eventueel gewoon op. Geloof ons: als je eenmaal het merk gevonden hebt, heb je er de rest van je leven plezier van. Het is de moeite waard.

De bovenkant

Het bovenste deel van je lichaam is een belangrijk onderdeel om aandacht te genereren. Je slooft jezelf toch niet voor niks uit in de sportschool? Zo kan je door verschillende lagen over elkaar aan te trekken volume creëren en laagjes zien er ook nog eens stijlvol uit. Mits je het goed doet. Als je met laagjes werkt kun je het beste voor stugge materialen met structuur zoals denim en katoen gaan. Je kan bijvoorbeeld denken aan een trui met daaronder een denim overhemd.

Een all black outfit is stylish en daar zijn we fan van, maar als je lang bent is dit wat minder verstandig om te dragen. Het lijkt namelijk alsof je dan nog langer bent. Wat je beter kan doen is kleurcontrast aanbrengen in je outfit. Door verschillende kleuren en materialen aan te trekken breek je als het ware je lengte doormidden.

Qua tops is er nog een vast gegeven: maak gebruik van horizontale lijnen in plaats van verticale lijnen. Vertical stripes zorgen er namelijk voornamelijk dat je nog langer lijkt. Een T-shirt of overhemd met horizontale lijn kan ook nog eens voor bredere schouders zorgen.

lange man
Foto: Clem Onojeghuo

Pants

Wat je draagt om je benen is het meest bepalend van allemaal qua er slungelig uit zien of juist niet. Als je de verkeerde broeken draagt ben je al snel een lange dunne man.

Wat betreft denim is skinny jeans niet echt een verstandige keuze. Jeans die heel strak om je benen zitten benadrukken juist je lengte en dat is eigenlijk niet nodig als je al lang van jezelf bent. Een slim- of straight fit werkt beter voor een lange man. Hiermee lijkt het alsof je wat bredere benen hebt.

Een chino of pantalon is een goede optie voor een lange man. Deze vallen iets wijder en daardoor komt de nadruk niet zo op je lange benen te liggen. Een mooi bijkomend voordeel is dat deze twee broeken ook nog eens stylish zijn.

Een extra tip van ons: maak gebruik van de pin-roll. Dit is een speciale manier van je broek oprollen zodat je jouw enkels ziet en dat breek de outfit op. Daardoor zie je er minder snel slungelig uit en komen je sneakers er beter uit. Win-win.

lange man
Foto: Creaslim

Subtiele Schoenen

Veel lange mannen hebben vaak ook een grote schoenmaat, waardoor het snel lijkt alsof je ‘boten’ hebt. Het is dan ook niet handig om hele opvallende schoenen te dragen want dat gaat opvallen. Als lange man is het juist goed om voor subtiele sneakers of boots te kiezen. Minimalistische sneakers zijn dus de oplossing.

Statement pieces

Accessoires gaan jou als lange man uit de brand helpen. Als je kiest voor statement pieces verschuift de aandacht iets sneller daarnaar toe in plaats van dat je lange benen hebt. Dus wees niet bang om uit te pakken en gedurfde accessoires te gebruiken. Een oversized tas, de klassieke zonnebril of een signature ketting.

Een lange man kan zichzelf al snel een slungel voelen. Wapen jezelf daar tegen en zorg ervoor dat de aandacht juist op een positieve manier op jou gevestigd wordt.

lange man
Foto: Zahir Namane
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…