De skateboardwereld van Carhartt WIP in New York en Los Angeles

CREDITS: Carhartt WIP

Carhartt WIP verkent voor een film, geregisseerd door Parijzenaar Joaquim Bayle, het moderne skateboarden en de levens van skaters in de straten van New York en Los Angeles.

Carhartt WIP’s skatewereld

Het is voor regisseur Joaquim Bayle niet de eerste keer dat hij in de wereld van modern skateboarden duikt. Deze vijftien minuten durende film volgt op INSIDE OUT, een uitgebreide film die Bayle in 2022 voor Carhartt WIP heeft gecreëerd en geproduceerd. In de film INSIDE OUT presenteerde Bayle skatescènes in verschillende Europese steden zoals Madrid, Milaan en Parijs. Hierbij werd het publiek geïntroduceerd aan de emotionele kant van skateboarden door de rustige momenten voorafgaand aan een adembenemende skate-acties te filmen. Wel is het voor Bayle zijn eerste keer om de focus te leggen op de levens van skaters in New York en Los Angeles.

, De skateboardwereld van <strong>Carhartt WIP in New York en Los Angeles</strong>
Foto: Carhartt WIP

Emotionele kant van skateboarden

In de nieuwe aflevering getiteld Precious legt Bayle de focus op het Amerikaanse skateteam van het merk, terwijl ze hun lokale omgeving doorlopen op zoek naar nieuwe uitdagingen. Terwijl ze hun reis doorstaan, tonen de beelden de unieke intensiteit van emoties. Dit onderscheidt de skaters van de toeschouwers om hun heen. 

‘Nu ik skateboarden wat beter begrijp, wilde ik een eerbetoon brengen aan de subversieve en poëtische vorm ervan,’ vertelt Bayle terwijl hij reflecteert op zijn band die hij heeft met de sport. ‘Het is een kostbaar gevoel dat ik had toen ik begon met skateboarden en dat ik, naarmate ik ouder werd, geneigd ben te vergeten.”

Met dezelfde stijlvolle cameravoering als in de vorige Carhartt WIP film, ademt de nieuwste uitzending een sfeer uit die begint in de buitenwijken van Los Angeles. Wat vervolgens samenkomt met lo-fi clips waarin skaters worden vastgelegd onder de zon van de oostkust, om later te worden afgezet tegen de betonnen achtergond van New York. Gedurende de film worden deze clips afgewisseld met stemopnames, geluiden van boards op bakstenen en een diverse reeks aan muziekgenres om de verhalen tot leven te brengen.