5x De beste sneakers die je onder een pak kan dragen

CREDITS: Matthew Reyes

Een suit hoort in de kledingkast van een moderne man te hangen. Over het algemeen combineer je een herenpak met nette schoenen zoals oxfords of derbies. Alleen er zijn stijlregels die gebroken mogen worden. Als je het maar goed doet. Zo kun je ook op een stijlvolle manier sneakers onder een pak dragen.

Sneakers dragen onder een pak

De modewereld is changing. Steeds vaker is vanzelfsprekend om een klassieke look te combineren met moderne invloeden. Daar zijn de sneakers onder een pak hét ultieme voorbeeld van.

Sneakers zijn stijlvol – mits je de goede uitkiest – maar er is nog een groot bijkomend voordeel: comfort. Een paartje goede stappers zitten toch net wat lekkerder dan strakke monk straps. Er zullen mannen zijn die bij zulke schoenen zweren, maar daar moet je toch echt voor gemaakt zijn.

Een pak draag je ook casual

Je hoeft niet áltijd een herenpak te combineren met een overhemd. Als je een casual twist aan jouw outfit wil geven kan je ook stijlvol voor de dag komen met T-shirt eronder. Dan zijn sneakers juist de ideale schoenen. Het pak wat je draagt is dan het formele onderdeel van je outfit. De sneakers en een T-shirt geven je outfit dan de juiste hoeveelheid speelsheid. Zo voorkom dat je stijfjes overkomt. Dit werkt vooral goed als het beter bij je persoonlijkheid past dan een volledig driedelig pak.

5x De beste sneakers die je kan dragen onder een pak

Sneakers kunnen dus wel degelijk onder een pak. Alleen je moet wel weten welke sneakers jouw outfit naar een hoger niveau gaat tillen. Want eerlijk is eerlijk; customized Air Max 90 sneakers kunnen vet zijn, maar in combinatie met een pak gaat dat toch niet helemaal lekker.

Wij gaan je daarbij helpen. Deze tien sneakers kun je makkelijk dragen met een pak:

Selected Homme | Leren sneakers

Witte sneakers zijn ideaal om onder een pak te dragen. Hierbij kun je als vuistregel gebruiken dat de sneakers minimalistisch moeten zijn. Als je sneakers helemaal wit zijn zonder logo’s of printjes erop dan kun je ze altijd dragen. Goed om te onthouden: hoe witter, hoe beter. Dus je sneakers goed onderhouden is een must.

Selected Homme | Premium leren sneakers in wit | €65,05

 

sneakers pak
Foto: Selected

Dr. Martens | Dante

Zwarte schoenen zijn veelzijdig, dus je kan ze ook goed combineren met een pak. Als je onder een smoking áltijd volledig zwarte lakschoenen moet dragen, dan mag je toch ook wel zwarte sneakers onder een pak dragen? Er mag gevloekt worden in de kerk. Daar zijn we inmiddels al wel achter. Zwarte sneakers kunnen bijvoorbeeld goed gaan met een grijs pak.

Dr. Martens | Dante BLACK SMOOTH | €150,99

sneakers pak
Foto: Dr. Martens

Common Projects | Original Achilles

Bruine schoenen zien we vaak terug als er een pak gedragen wordt. Daarom zou het gek zijn als er geen bruine sneakers onder een pak gedragen mogen worden, toch? Dit stijlvolle paartje van Common Projects zijn hét perfecte voorbeeld van smart casual.

Common Projects | Original Achilles | €335

sneakers pak, 5x De beste sneakers die je onder een pak kan dragen
Foto: Mr. Porter

Nike | Blazer Low

Een paartje Nike Blazers zijn áltijd goed. Het zijn klassieke sneakers die je goed kan dragen onder jeans, maar ook onder een suit gaan ze lekker. Als je de kleuren simpel houdt – zwart & wit – dan kun je er jaren mee vooruit. De zwart-wit variant kan je het beste dragen onder een donkergrijs pak.

Nike | Blazer Low | €90

sneakers pak, 5x De beste sneakers die je onder een pak kan dragen
Foto: Nike

adidas | Stan Smith

Tennissneakers zijn niet alleen geschikt voor de sport zelf. Ze zijn ook zeer geliefd in de wereld van fashion. De classics van adidas – Stan Smith – zijn tijdloos, vandaar dat ze prima onder een pak gaan. Een bijkomend voordeel: de sneakers zijn volledig gemaakt van leer, maar vallen qua prijs in het lagere segment. Mooi meegenomen, toch?

adidas | Stan Smith | €83,15

sneakers pak, 5x De beste sneakers die je onder een pak kan dragen
Foto: adidas