Een atletische hommage: de Air Force 1 Low ‘1972’

CREDITS: Nike

Teruggrijpen op het verleden. Waar dat eerst als een negatief aspect werd gezien, laat de fashionwereld zien dat dat juist hét succesrecept is. Nu doet Nike weer een duit in het zakje. Maak kennis met de Air Force 1 Low ‘1972’ – geïnspireerd op de atletische roots van het Swoosh-merk.

Hier is de Air Force 1 Low ‘1972’

What’s in the name: 1972 verwijst naar het jaar waarin Nike zijn eerste schoenencollectie onthulde. In die lijn zaten onder andere de Moon Shoe en Cortez, en als je de colorway bekijkt, weet je meteen: Forrest Gump. Wit wordt afgewisseld met gebroken wit, en aangevuld met blauw en rood. Zo is het logo aan de ene zijde van de sneakers rood, en aan de andere zijde blauw.

Air Force 1 Low ‘1972’
Foto: Nike

Releasedatum onbekend

De heerlijke retrodetails, zoals tongtags, een geborduurd Nike Air-logo en een Nike 1972-embleem op de enkel, maken het af. Ook deze details komen in het blauw-wit-rood-kleurenschema, dat een ode is aan Blue Ribbon Sports – de grondlegger van Nike.

Helaas is de releasedatum nog onbekend, maar de sneaker zal ergens dit voorjaar verschijnen. Via Nike, natuurlijk, en geselecteerde retailers. Ook de prijs houd je nog van ons tegoed.

Source: