Waarom sneakerfans vanavond naar de bios willen

CREDITS: WarnerBros Mediapass

Een klassiek uitje naar de bios is schaars tegenwoordig. We streamen liever, en dat terwijl op het witte doek nog échte magie te zien is.

Als de juiste film draait, natuurlijk. Op het moment van schrijven is dat het geval. In de bios draait op dit moment AIR: een brute Nike-film met onder anderen Ben Affleck en Matt Damon in de hoofdrol.

Bios-tip: AIR

Toen de officiële aankondiging van AIR de wereld in werd geslingerd waren we al dolenthousiast. ‘Ben Affleck heeft veel fans. Phil Knight heeft veel fans. Nike heeft veel fans. Dus wat doe je dan? Dan giet je alles bij elkaar en maak je een film over the rise of Nike. Met Affleck als oprichter Knight wordt hét sportmerkverhaal verfilmd,’ schreven we destijds. In februari werden we verblijd met een trailer, nu kun je 1:52 uur genieten van sneakermateriaal.

, <strong>Waarom sneakerfans</strong> vanavond naar de bios willen
Foto: WarnerBros Mediapass

Het verhaal

AIR vertelt het verhaal van een cultuurschok in de modewereld dat overgeslagen is in een eigen cultuur. Namelijk het verhaal over hoe de baanbrekende collab tussen Michael Jordan en de jonge basketbaldivisie van Nike tot stand kwam. Michael Jordan moest de man worden, maar een moeders visie die het talent van haar zoon herkent geeft niet altijd mee.

Toen we de trailer op ons beeldscherm kregen, zagen we al een aantal details om van te smullen. ‘In de trailer krijg je een heerlijke inkijkje in de Nike-wereld. Het HQ is veelal het decor en er komen retrosneakers voorbij waar ieder schoenenhart sneller van gaat kloppen. Daarnaast zien we hoe het Jordan-logo voor het eerst in beeld kwam én showen Damon en Affleck hun cinematografische connectie,’ was onze eerste gedachte. Nu is het tijd om ouderwets kaartje te kopen voor de bios, want old school is nog steeds het lekkerst.

, <strong>Waarom sneakerfans</strong> vanavond naar de bios willen
Foto: WarnerBros Mediapass
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…