Zes rare sporten die iedere man ooit uit moet proberen

CREDITS: Autumn Goodman

Het kan een pain in the ass zijn, altijd diezelfde oude routine in de sportschool. De eerste weken is het waarschijnlijk nog wel enigszins interessant, maar na een tijdje kan het zo zijn dat je jezelf vooral gaat vervelen. Toch is de sportschool lang niet je enige optie wanneer je fit wil blijven: er zijn heel veel sporten die jij waarschijnlijk nog nooit geprobeerd hebt. Daarom bij deze voor de ware avonturier een aantal ‘frappante’ sporten, om jou te inspireren om van je luie reet af te komen en iets nieuws te proberen.

Must-try: sporten waar je nooit aan gedacht had

1. Vrouw-tillen

We snappen dat je meid af en toe een enorme last kan zijn. Bij deze sport wordt die ‘last’ nog ietsje letterlijker genomen. Bij deze Finse sport is het namelijk de bedoeling dat je met je vrouw op je rug je ultieme workout gaat uitvoeren. Je zal een compleet parkour afleggen met je vrouwtjelief op je rug om je aanwijzingen te geven.

Vrouw-tillen is goed voor je balans, kracht en conditie. Afhankelijk van het gewicht van je vrouw kan het ook nog eens een behoorlijke uitdaging zijn. Oneerlijk, zou je zeggen. Maar toch niet helemaal. Heb jij namelijk een behoorlijk flinke vrouw en win je deze race? Meer bier voor jou! De winnaar wint namelijk het gewicht van zijn vrouw in liters bier. O ja, en niet geheel onbelangrijk: je kan dus ook vijf keer haar gewicht in geld winnen. Even trainen en goed koken voor het vrouwtje dus.

2. Schaak-boksen

Er is al lange tijd discussie over de sport schaken. Want ja, het wordt een sport genoemd. Maar we kunnen nu niet beloven dat je er ook daadwerkelijk fit van wordt. Of wel? Ben je een fanatiek schaker, maar wil je toch voorkomen dat de pontjes eraan komen? Probeer dan eens schaak-boksen. Bij deze geniale sport wordt schaken en sporten afgewisseld. Hij vindt plaats in een boksring, waar rondes afgewisseld worden tussen schaken en boksen. Zo train je dus tegelijkertijd met je hersenen, ook je lichaam. Win-win, zeggen wij.

Als je daarnaast een slechte verliezer bent, kun je meteen je frustraties kwijt. Want wie droomt er nu niet van om je tegenstander op zijn bek te kunnen slaan nadat hij je triomfantelijk aankijkt en je koning omtikt? Lijkt ons een prima manier van rouwverwerking.

3. Onderwaterhockey

Zwemmen is een van de gezondste sporten die er is. Je traint hierbij namelijk alle spieren in je lichaam. Toch snappen wij het dat jij er geen zin in hebt om op zaterdagochtend tussen de oudjes baantjes te trekken. Kan behoorlijk saai zijn. Met onderwaterhockey is er echter een spel-element toegevoegd aan het baantjes trekken. De sport wordt ook wel Octopush genoemd. Het doel is hierbij dat je een puck over de bodem van het zwembad in de goal van de tegenstanders probeert te krijgen. Je springt dus met je hockeystick en snorkel het water in voor een fanatiek potje onderwater hockey.

Mocht je nou je ware roeping gevonden hebben in deze sport, heb je geluk. Sinds 1980 heb je namelijk een wereldkampioenschap onderwaterhockey.

4. Teenworstelen

Ben jij niet zo van het aanraken, maar heb je toch de jongensdroom om professioneel worstelaar te zijn? Bij deze sport is geen nood aan gekke pakjes en geforceerde, pijnlijke omhelzingen met je halfnaakte tegenstander. Teenworstelen is namelijk hét antwoord op een afstandelijke worstelwedstrijd. Teen aan teen gaan jij en tegenstander vechten voor de titel van degene met de sterkste tenen. Bij deze Britse sport is het de bedoeling dat jullie je tenen in elkaar vlechten en proberen om elkaars voet naar beneden te duwen. Sokken en schoenen zijn trouwens niet toegestaan, dus mocht je niet zo van de voeten zijn is deze sport niks voor jou.

5. Sepak Takraw

Deze sport is ontstaan in Zuidoost-Azië. Het is eigenlijk gewoon volleybal, maar dan zonder de bal aan te raken met je handen of armen. Een soort kruising met voetbal dus. De bal is tevens geen normale bal, maar deze bal wordt gemaakt van gedroogde palm-bladeren. Tijdens deze sport zul je spieren gebruiken waarvan je niet wist dat je ze had, aangezien je jezelf in allerlei bochten moet wringen om die bal over het net te krijgen. Behoorlijk amuserend om naar te kijken ook, overigens. Voor de passieve sporters onder ons.

https://www.instagram.com/p/BnBbNcljzcG/?tagged=sepaktakraw

6. Scheentrappen

Het is één van de grootste irritaties op het voetbalveld: de welbekende schenentrappertjes die ieder team wel één heeft. Tijdens een verhitte strijd om de bal slaan ze hun slag, met als resultaat dat je op de grond eindigt met het gevoel dat je benen geamputeerd moeten worden. Maar je kan het ze niet kwalijk nemen, ze hebben gewoon de verkeerde sport gekozen in hun leven. Ze hadden namelijk moeten kiezen voor scheentrappen: de Engelse vechtsport waarbij de deelnemers elkaar tegen elkaars schenen trappen tot één van de twee op de grond ligt.

Het lijkt ons geen feestje, maar mocht je nu een hoge pijngrens hebben en ervan houden om de nodige trap op zijn tijd uit te delen? Dan is dit de sport voor jou. Ook leuk om te weten dat er van deze sport wederom kampioenschappen zijn. Mocht jij dus zo’n speler in je team hebben die een natuurtalent is als het aankomt op het uitdelen van de gemene trappen op zijn tijd, dan wordt het bij deze tijd om hem door te verwijzen.

https://www.instagram.com/p/BjhLdYiBlRx/?tagged=shinkicking

LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…