Wetenschap: We masturberen te weinig!

Je leest het goed, dit wordt een stuk over hoe vaak je aan je slurf zit. We gaan uitgebreid bespreken waarom je genoeg met je fluit moet spelen. Het is super belangrijk om op te letten want er is ook een quota aan verbonden. Zit je onder die quota?  You’ve gotta pump those numbers up!

Rukken voor onderzoek

Harvard publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek over masturbatie. Wat blijkt? Twintigers die minstens 21 keer per maand klaarkomen hebben 19-22% minder kans op prostaatkanker. Voor mannen in hun 40 is dat zelfs 33%! Goed nieuws voor alle hobbyisten dus. 21 ejaculaties per maand staat gelijk aan 252 keer per jaar ofwel bijna 70 procent van alle dagen. Na een jaar kun je dus wel stellen dat jij je instrument beheerst.

Maar niet alleen jij hoeft hier heer en meester in te worden, want het onderzoek gaat over ejaculaties. Wie die verzorgt, maakt niet uit. We raden je dan ook aan om zo veel mogelijk (veilige) seks te hebben! Is ook nog eens goed voor je ego. Maar het punt is dat de Nederlander gemiddeld maar 9,6 keer seks per maand heeft. Dus dan moet je er toch zelf een beetje bijmoppen. Al vraag ik me wel af hoe die 0,6 keer seks er uit ziet…

Voor het onderzoek hebben ze 32.000 mannen acht jaar lang gevolgd. Dat zijn nogal wat aftapsessies geweest. Het complete onderzoek is te lezen in het tijdschrift European Urology.

Masturberen voor mind en body

Maar er zijn meer voordelen aan masturberen. Naast een gezond prostaat zorgt het ook voor een gezonde mindset. Echt waar, wankers zijn niet altijd viespeuken! Je hebt voor alles een plek en een tijd, maar neem ook echt tijd voor je solosessie. Je hebt namelijk instant ontspanning en genot tot je beschikking. Dat laat weer allerlei stofjes in je hoofd ronddwalen, zoals bijvoorbeeld dopamine en oxytocine. Dat zijn de stofjes die jou geluk laten voelen. Daarnaast verlaagt een potje handkarren ook het cortisolniveau, wat erg stressbestendig werkt.

Schiet je gezond

Naast het spoelen van de leiding en het verlagen van stress is er nog meer: zo is het goed voor de productiviteit. Ook houdt je het langer vol in the sheets, want een tweede sessie duurt meestal langer.

Daarnaast gelooft Ian Kerner, een psychotherapeut en seksualiteitsadviseur uit NYC, dat je schadelijke toxines en bacteriën ‘uitschiet’. Dat klinkt in elk geval een stuk beter dan het spul in je ballentas te laten ‘broeien’.

Er is in elk geval een unaniem advies beschikbaar voor alle mannen: 21 keer knoppoetsen per maand. Heb je regelmatig intercourse met een partner? Dan ligt het aantal natuurlijk lager, want seks is minstens zo gezond voor je. Al dan niet gezonder! Houd er wel rekening mee dat als je op je werk gaat masturberen, als je erdoor te laat gaat komen of dingen gaat afzeggen omdat je liever een flesje wijn opentrekt en je broek open ritst, dat je dan tegen een verslaving aan zit. En dan is het ineens een stuk minder gezond…

Masturberen