Seks is goed voor je hart- en bloedvaten

Hoe meer seks hoe beter, dat wist je natuurlijk al. Je hart en bloedvaten zijn het hier ook zeker mee eens. Het regelmatig hebben van geslachtsgemeenschap geeft je immuunsysteem een flinke boost, neemt stress weg, is goed voor je humeur en je gaat er beter van slapen. So what are you waiting for?

Seks is goed voor je hart

Seks is lekker, maar ook nog eens heel goed voor je hart. Dit blijkt uit een langlopend onderzoek wat is gedaan onder 1.165 mannen tussen 40 en 70 jaar. Zij werden zestien jaar lang gevolgd voor het onderzoek. Wetenschappers hebben gekeken naar de relatie tussen de frequentie van het hebben van seks en hart- en vaatziekten.

Nu maar hopen dat ze er niet letterlijk bij stonden om notities te maken, al die tijd.

Jarenlang onderzoek

Bij degenen die twee tot drie keer per week seks hebben is de kans 45% lager dat ze hartproblemen krijgen, dan dames en heren die maar één keer per maand aan het werk mogen.

Wat opmerkelijk is aan deze studie is dat er verder niet is gekeken naar leefomstandigheden. Factoren zoals bloeddruk, roken en algehele gezondheid zijn niet meegenomen in het onderzoek. Hiermee hebben ze kunnen aantonen dat seks op zichzelf dusdanig voordelig is voor je hart, dat overige factoren hier minder invloed op hebben.

Waarom is het dan gezond?

Hartstikke leuk dat het goed is voor je hart, maar hoe kan dat dan? Volgens de onderzoeker zou seks goed voor je hart zijn omdat een soort van sporten is. Daarnaast is geslachtsgemeenschap stressverlagend. Dit komt doordat het hebben van seks de celverniewing in de hippocampus stimuleert. Ben je er nog? Dit stukje van je hersenen is deels verantwoordelijk voor het in toom houden van je cortisolwaarden, en dus je stress levels. Hierdoor zul je minder snel aan je plafond zitten.

Dus, wil je meer goed doen voor je hart- en bloedvaten dan een beetje Becel ProActiv op je boterham smeren? You know what to do!

Seks hart

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…