Sporten met je partner zorgt voor een gezondere relatie

Een relatie kan soms al eens best zweten zijn, maar door écht een goed partijtje te zweten zou je relatie zomaar nóg gezonder kunnen worden. Dan bedoelen we niet dat direct je onder de lakens moet kruipen voor een cardio sessie, maar samen de sportschool moeten induiken voor een intensieve workout. Al is dat eerste geen slechte aanvulling.

Sporten met je partner zorgt voor een gezondere relatie

Groeimaatje

Als je regelmatig een bezoek brengt aan de sportschool, weet je als geen ander dat een tweede persoon je extra motiveert. Net even die ene extra rep bij het trainen van je armen of de zwaardere schijven aan de stang bij het bankdrukken. Wie kan je dan beter als groeimaatje meenemen naar de sportschool dan je eigen vriendin. Zij geeft je gegarandeerd een motivatie boost geven, waardoor jouw workout nóg succesvoller wordt. Een gezonde levensstijl is ook afhankelijk van je voeding en je partner kan dat maar al te goed in de gaten houden.

Je werkt samen naar vooraf afgesproken doelen en je zal er alles aan doen om de ander te motiveren. Al is het maar om de resultaten achteraf te kunnen bewonderen in je slaapkamer. Die wederzijdse motivatie kan je vervolgens ook gebruiken bij doelen in het dagelijkse leven. Zo kan je eindelijk de discipline krijgen om aan die ene studie te beginnen.

Comfortzone

Bij je vriendin voel jij je op je gemak en vice versa. Als voor de een fitnessen nieuw is, kan het lastig zijn om de stap te zetten om voor de eerste keer naar de sportschool te gaan. Je hebt er de ballen verstand van en al die martelapparaten zien er nogal ontmoedigend uit. Door samen aan iets nieuws te beginnen, zal de ander je op je gemak stellen. Jij sleept haar er doorheen en zij sleept jou er doorheen. Een nieuw avontuur zorgt voor een verhoogde intimiteit tussen jullie en je zal vaker uit de comfortzone durven te stappen. Zo eng is het namelijk niet!

sporten met je partner, Sporten met je partner zorgt voor een gezondere relatie
Foto: Danielle Cerullo

Drukke agenda

Het is niet zo gek als jij je tijd met je vriendin om jouw fitnessdagen plant. Het hoort nu eenmaal bij je levensstijl en dat zet je niet zomaar aan de kant. Als jullie je drukke agenda’s naast elkaar leggen kan het zomaar voorkomen dat er niet veel vrije dagen overblijven. Lastig. De oplossing? Sporten met je partner!

Oké, het is anders dan jullie date nightsDesondanks breng je wel samen tijd door. Het helpt vervolgens je humeur te verbeteren door de endorfines die tijdens je training vrijkomen. De aanwezige stress en spanning vermindert en op die manier worden jullie zowel als stel en als individu gelukkiger. Die endorfines komen niet alleen vrij als je de sportschool induikt. Samen een wandeling maken door het bos of zwemmen in een meer doet het net zo goed. Als je dan nog geïrriteerde gesprekken hebt, zit er écht iets fout.

Seksleven

Nog steeds niet overtuigd dat sporten met je partner veel voordelen oplevert voor je relatie? Dan hebben wij nog één troef in onze handen: het geeft een boost aan je seksleven. De endorfines die worden vrijgegeven hebben namelijk vergelijkbare effecten als die van geslachtshormonen. Je libido schiet omhoog en het lichaam wordt overal opgepompt. Overal ja, ook je geslachtsorganen dus! Hierdoor kan de behoefte naar seks zomaar verdubbelen.

Daarnaast zal je door de workouts er aantrekkelijker voor je partner uit gaan zien. Bezoek regelmatig de sportschool, laat je spieren gespierd blijven en je hoeft je geen zorgen meer te maken dat jouw partner je onaantrekkelijk gaat vinden. Al blijven uiterlijke voorkeuren altijd subjectief. Je hoeft er dan ook niet uit te zien als een gefotoshopt model, maar door je samen in te spannen zal je relatie er niet slechter op worden. Trainen is de uitlaatklep voor negatieve energie. Voortaan worden frustratie niet meer geuit op je vriendin. Je relatie zal nooit meer zijn wat het geweest is. Zweten is daten!

dirty talk