Met deze sporten verbrand je de meeste calorieen

CREDITS: Ron Lach | Pexels

Sporten. You either love it or hate it. De één werkt dagelijkse aan zijn gains, de ander wordt al moe bij de gedachte van sporten. Maar laten we eerlijk zijn; als je fit wil zijn moet je er toch écht aan geloven. Je hebt de nodige beweging nodig om van je coronapensje af te komen. En de zomer is nabij, dus je hebt geen tijd om te verliezen. Het gaat dus om de volgende vraag: ‘Welke sporten kun je het beste doen om veel calorieën te verbranden?’

Met welke sport verbrand je de meeste calorieën?

Het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt. Anders ga je het niet lang volhouden. Je kan het beste cardio en kracht mixen, zodat je en kracht en conditioneel fit wordt. Maar vergeet ook niet op je dieet te letten. Je hebt het vast al vaker gehoord, maar 80% is je dieet. Een goede balans is key. Zo kun je bijvoorbeeld als een kip zonder kop losgaan op een fietstrainer, maar dat is geen vrijbrief voor een friet speciaal bij snackbar ’t Volgeltje.

Aankomende zomer helemaal ’t mannetje zijn op het strand? Dan gaan de volgende sporten jou helpen…

porno
Foto: Karsten Winegeart

Spinning

Als je ooit bij een spinningles bent geweest dan begrijp je pas hoe intensief spinnen is. Spinnen is één van de beste work-outs waarmee je veel calorieën kan verbranden. Afhankelijk van je gewicht en hoe erg je je inzet, kun je in een uur tijd wel 400 tot 600 calorieën verbranden. Daarbij train je voor je beenspieren en je uithoudingsvermogen. Dat je

Roeien

Roeien is een full-body work-out. Je gebruikt negen grote spiergroepen, waaronder je bilspieren, hamstrings, buikspieren, triceps en biceps. Als je een uurtje roeit kan je maar liefst 600 tot 800 calorieën verbanden. Vind je dat niet genoeg? Dan kan je altijd nog intervalroeien doen. Roei telkens 500 tot 1000 meter, met korte pauzes. Deze fenomale sport kan je ook thuis doen op je eigen roeitrainer. Wel zo makkelijk.

Kickboxen

Kickboksen traint je bovenlichaam en core, zonder veel impact op je benen te hebben. Dus het is een ideale optie als je niet van springen houdt. Bovendien is kickboksen perfect voor kracht, balans, coördinatie en conditie. En laten we eerlijk zijn, ergens tegenaan slaan is altijd lekker. Je kan met een partner boksen of tegen een boksbal. Dus genoeg opties voor iedereen. Met kickboksen verbrand je maar liefst 400 tot 750 calorieën per uur. Dus het wordt eens tijd dat je je bokshandschoenen erbij pakt.

calorieën
Foto: Lorenzo Fattò Offidani

Zwemmen

Met een halfuur zwemmen verbrand je ongeveer 300 tot 400 calorieën. Push jezelf. Als je verschillende zwemslagen afwisselt, kan het een intensievere training zijn dan hardlopen. Zwemmen wordt als sport nog altijd alleen voor oma’s gezien. Maar je traint je hele lichaam, welke slag je ook doet.

Hardlopen

Uit onderzoek blijkt dat hardlopers gemiddeld tussen de drie en zes jaar langer leven. Wie wil dat nu niet? Iemand van 70 kilo verbrandt met hardlopen ongeveer 800 calorieën. De bonus is dat die verbranding doorgaat nadat je gestopt bent met hardlopen. Ook versterkt hardlopen je knie spieren en gewrichten. Wel is het belangrijk om rustig te beginnen, zodat je niets overbelast.

Touwtje springen

Haal het kind in jezelf naar boven. Touwtje springen is een machtige work-out om veel calorieën te verbranden. Volgens een onderzoek van Harvard zou je in een uur tijd gemiddeld 744 calorieën verbanden. Ook worden je botten sterker én verbeter je jouw balans. En het beste van touwtje springen is dat je het overal kan doen. Doe het als een warm-up voor een avondje Netlix & Chill. Of maak er een serieuze work-out van door ongeveer 100 keer te springen per minuut.

calorieën
Foto: Cottonbro
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…