Niet poepen op je werk: is dat niet slecht voor je?

Veel mensen proberen het te vermijden: een number two plegen tijdens het werken. Als het goed is, werk je zo ongeveer acht uur op een dag. En als je stoelgang mee zit, moet je tijdens deze uurtjes ook wel eens naar het toilet. Nu is plassen niet zo’n probleem, maar poepen is voor sommigen een ondenkbare zonde op de werkvloer. En dan bedoelen we niet letterlijk de vloer, of course. Maar is het niet slecht voor je om dat zo’n hele dag op te houden? Deskundigen geven het antwoord hierop.

Is het slecht voor je om niet te poepen op je werk?

Uit onderzoek is gebleken dat 39% van 1086 ondervraagden hun boodschap liever ophield. Dit geldt wel vaker vrouwen dan mannen. Vaak komt dit door schaamte, het vermoeden van gebrek aan hygiëne of beide. Velen vinden het toilet thuis bijvoorbeeld schoner en delen liever geen zitting met tientallen tot honderden andere konten. Bovendien wil je natuurlijk niet dat je collega’s weten wat voor parfums jij kunt produceren.

Gezondheidsvoorlichter van de Maag Lever Darm stichting, Marianne Rook, geeft aan dat het niet per se slecht voor je is. Als je dat een keertje doet, zou het je niet heel erg schaden. Toch kan het op de langere termijn wel problemen geven.

Toch beter om klachten te voorkomen

Als je het echter te vaak ophoudt, kan dit wel leiden tot problemen. Zo kun je last krijgen van obstipatie of zelfs een spastische bekkenbodem. Maar het is vooral ongemakkelijk voor jezelf: het is niet fijn om te werken als je bijvoorbeeld buikkrampen krijgt. Het is niet bevorderlijk voor je concentratie of je werk. Soms kan er geen letter op papier komen, als er iets tegen het textiel drukt.

Maag-darm-leverarts Ben Witteman bevestigt de matige schadelijkheid voor je gezondheid. Het kan niet echt kwaad, maar als je moet poepen, dan moet je ook gaan. Hij geeft aan dat je gebruik moet maken van het moment dat je moet, ook op je werk.

Zo kun je er zonder rommelende buik en krampen weer tegenaan.

poepen werk, Niet poepen op je werk: is dat niet slecht voor je?
Foto: Tzido

 

LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…