Waarom kickboksen jouw nieuwe sport moet worden

CREDITS: Justin Ng

Met tegenzin overuren maken in the gym gaat je geen V-cut opleveren. Het is simpel: als je iets met tegenzin doet gaat het nóóit werken. De een wordt blij van in de apparaten hangen, de ander niet. Trainen kan je ook doen door middel van een échte sport. Wellicht is in het verleden je voorkeur uitgegaan naar een save sport, maar nu is het tijd om kickboksen te overwegen.

Kickboksen is DE sport waar je mentaal en fysiek blij van wordt. Het vereist energie, doorzettingsvermogen en kracht. Wij leggen je haarfijn uit waarom kickboksen jouw nieuwe sport wordt.

Kickboksen: meer dan alleen stoten uitdelen

Mentaal en fysiek sterker

In één woord: zelfvertrouwen. In het dagelijkse leven zal kickboksen je helpen mentaal en fysiek sterker worden. Je gaat sterker in je schoenen staan, waardoor je in staat bent om betere keuzes te maken in je leven. Een win-winsituatie dus.

Tevens is boksen een hele goede manier om je frustraties los te laten. In hectische tijden staat je hoofd op ontploffen: boks erop los, laat de stress los.

kickboxen
Foto: Solal Ohayon

Zelfverdediging on point 

Nee, kickboksen is geen vrijbrief om te roepen: ‘Kom vechten dan.’ Het is sport die je helpt jezelf uit noodsituaties te redden. Met gecontroleerde bewegingen kan je jezelf beter verdedigen. Je hoeft natuurlijk niet meteen in de ring te gaan staan, sparren in de plaatselijke boks- of sportschool gaat je ook helpen.

Spierenkwekerij

Als er iets is dat goed voor de spieren is, dan is het boksen wel. Je traint bij het kickboksen namelijk heel je lichaam. De spieren in je armen, benen, buik, borst, schouders en rug worden allemaal in de strijd gegooid voor de perfecte stoot. Na elke training ben je he-le-maal gesloopt. En dat wil je.

Conditie door ’t dak

Classic cardio-oefeningen kunnen niet op tegen een goed potje kickboksen. Dit komt doordat je constant in beweging bent. Je trapt, stoot, bukt, draait: je staat nooit stil. Door vaker trainingen te volgen zal je merken dat je conditie beter wordt.

Kickboxen
Foto: Lorenzo Fattó Offidani

Afvallen met kickboksen

Als je wil afvallen is kickboksen de ideale sport om te beoefenen. Je verbrandt zo’n 400 tot 800 calorieën per uur omdat je alle spieren in je lichaam gebruikt. Hoeveel precies is totaal afhankelijk van intensiviteit van de training én van je eigen lichaamsgewicht. Iemand van 70 kg verbrandt minder dan iemand van 100 kg. De boost die je krijgt tijdens het kickboksen helpen jou meer calorieën verbranden in rust. Ideaal.

Pure dopamine

Met kickboksen hoef je jezelf totaal niet te vervelen. Je heb je totale concentratie gericht op het trainen van je lichaam. Bij iedere stoot maak je het stofje dopamine aan; je voelt jezelf beter én je gaat er beter uitzien. Wat wil je nog meer… Als je Rico Verhoeven en Badr Hari ziet beuken in de boksring, dat is toch puur genieten?

Personal Trainer

Wil je alles uit jezelf halen en heb je een duwtje in je rug nodig? Met kickboksen is het ook mogelijk om een personal trainer in te schakelen. Op deze manier kun je doelen die je voor ogen hebt bepalen en bespreken met je individuele trainer.