Fiets door de straten van GTA V op je eigen hometrainer

CREDITS: GT Bike V

Nog steeds op zoek naar de perfecte home work-out? Zoek dan niet verder, want de perfecte oplossing is uitgevonden. Nestor Matas heeft een mod – een aanpassing en/of uitbreiding van een computerspel – voor het populaire spel GTA V gemaakt. Wij zijn fan!

Met GT Bike V kan je thuis door de straten van GTA fietsen

In het spel krijg je de mogelijkheid om op een hometrainer door de wondere wereld van GTA te fietsen. Koppel je hometrainer aan je televisiescherm en laat jouw character rondfietsen in het spel. Wanneer je een heuvel tegenkomt zul je echt harder moeten gaan trappen, want zelfs deze effecten heeft het meesterbrein opgenomen in zijn mod.

Het spel zal alleen werken op een aantal slimme hometrainers die hiervoor geschikt zijn zoals Tacx, Wahoo, Bkool, Kinetic, Elite of Saris.

GTA
Foto: GT Bike V

Door GTA V fit worden

Je kan helaas niet zelf sturen met je eigen hometrainer. Dat betekent niet dat het er minder episch uitziet. De computer kiest namelijk zelf een route en zal deze volgen. Onderaan het scherm is er zelfs een kilometerteller geplaatst waarmee je alles kunt bijhouden. Net als een echte prof zie jij je snelheid, kracht, tijd, afstand en de tegenwind. Ja… Ze hebben overal aan gedacht in de virtuele wereld.

Doordat de route van tevoren al is ingesteld is de kans klein dat je ergens tegenaan knalt. Matas geeft specifiek aan in zijn filmpje dat je op de snelweg beter moet opletten. Net als in het echte leven kan je gewoon aangereden worden. De mod, genaamd GT Bike V, kan je downloaden via een website door hier te klikken. Succes en be safe!

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…