Dit vinden vrouwen de ideale duur om seks te hebben

Het is een lastig principe: hoe lang seks hebben is nu ideaal? De één houdt het langer vol tussen de lakens dan de ander. Aan de ene kant wil je niet de bijnaam ‘Mark à la minute’ krijgen, maar aan de andere kant wil je ook niet dat ze in haar hoofd een complete encyclopedie van haar middelbare schooltijd aan het terughalen is terwijl jij nog aan het zwoegen bent. Op het gebied van seks is er een ’te kort’, maar ook zeker een ’te lang’. Dus wat vinden vrouwen nu echt goed? Wij hebben het antwoord voor je!

Zo lang moet je seks hebben volgens vrouwen

Om de vraag te kunnen beantwoorden moeten we eerst verduidelijken dat er verschillende onderdelen tijdens de seks te onderscheiden zijn. Veel mannen denken dat het penetratiegedeelte lang genoeg moet duren, echter blijkt uit onderzoek dat vrouwen vooral liever de nadruk leggen op het voorspel. Dit gedeelte is voor hen een cruciaal onderdeel tussen de lakens. Het voorspel kun je dus in principe zo rustig aan doen als je wil, overhaast het vooral niet. Je kunt hier een groot stuk van je vaardigheden in bed behalen.

Uit een eerder onderzoek in 2004 is gebleken dat tijdens de gemiddelde sekspartij 11-13 minuten aan voorspel gespendeerd wordt, gevolgd door 7-8 minuten aan geslachtsgemeenschap. Klinkt behoorlijk goed, zou je zeggen. Uit een ander onderzoek naar de ideale duur van seks zonder voorspel, is gebleken dat vrouwen 1 á 2 minuten te kort vinden, 3 tot 7 minuten ‘acceptabel’, 7 tot 13 minuten is optimaal en 10 tot 30 wordt over het algemeen als ’te lang’ gezien.

In principe is de duurtijd van je sekspartijtje voornamelijk afhankelijk van de seks. Af en toe kan een vluggertje ook helemaal prima zijn, een andere keer heb je juist weer een sensuele beurt die misschien wel een half uur duurt. Te vroeg klaarkomen is natuurlijk vervelend. Maar beter jullie elkaar (en jij jezelf) leert kennen, hoe minder vaak dit zal gebeuren. Véél seks hebben is ook een oplossing hiervoor ;-).

De voorgaande opvattingen zijn dan ook een indicatie, zeker geen algemene regel. Als je echter merkt dat je altijd binnen de minuut scoort of juist elke keer tussendoor een lunch nodig hebt om te zingen in de kerk, is dat wel iets om aan te werken.

seks, Dit vinden vrouwen de ideale duur om seks te hebben

LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…