Geen smoesjes: zo train je jouw biceps zonder gewichten

CREDITS: Pexels | Pikx By Panther

Je summerbody trainen in de gym zit er voorlopig nog even niet in. Tijd dus om je creativiteit naar boven te brengen en van je huis een gym 2.0 te maken. Voor mannen is het belangrijk om hun biceps te trainen. Je wil natuurlijk geen kippenarmpjes hebben als je verder een sixpack hebt en een kast van een rug. Ga dus pompen, want de vrouwen moeten wel iets te kijken hebben als we weer naar het strand en het terras mogen.

Thuis je biceps trainen kan makkelijk

Voordat je al je energie in je biceps gaat stoppen bedenk wel even dat je geen bodybuilder bent. Daar heb je ook de tijd niet voor en de rest van je lichaam moet je ook gewoon blijven trainen. Balance is key.

Wanneer je thuis gaat sporten is het belangrijk dat je weet wat je doet. Je hebt nu eenmaal niet de equipment in huis die je normaal in de sportschool hebt. Daarnaast is er ook geen trainer die je tips kan geven. Dit maakt het trainen van je biceps wat lastiger maar zeker niet onmogelijk.

biceps trainen, Geen smoesjes: zo train je jouw biceps zonder gewichten

Vervanging

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je geen halters thuis hebt rondslingeren. Weerstandsbanden zijn een andere goede vervanging voor halters. Je kan op verschillende manieren de banden gebruiken en je biceps trainen, dus wees creatief. Daarbij staat het gewicht niet vast wanneer je zo’n band gebruikt. Je kunt zelf bepalen hoe intensief je het voor jezelf wil maken.

Om met andere equipment te trainen dat minder ruimte in beslag neemt is een goed alternatief voor halters. Zo is een pull-up bar een van beste fitnessapparaten die je zelf in huis kan hebben. Wanneer je je mooie koppie boven de stang hijst train je maar liefst 21 spieren inclusief je biceps. Mocht je dit niet wil aanschaffen kun je ook de trap gebruiken om pull-ups of chin-ups te doen. De laatste variant is extra goed voor je biceps.

Kijk eens rond in je huis

De spullen die je in je huis hebt liggen kunnen handige tools zijn bij het trainen. Zo kun je twee grote flessen melk bewaren, ze weer vullen met water om ze vervolgens te gebruiken bij de oefeningen. Wasmiddel is hier ook een goed alternatief voor als je van die grote voordeelpakken hebt of stop een stapel boeken in een tas. Het is easy om je eigen gewichten te maken. Dat noemen we denken in oplossingen. Het is niet de ideale situatie, maar deal with it.

Gebruik je eigen lichaam

Nog makkelijker dan creatieve tools verzamelen: trainen met je eigen lichaamsgewicht. De meest voor de hand liggende oefening wanneer het gaat over biceps kweken werkt namelijk als een tierelier. Een simpele push-up is namelijk perfect om uit te voeren als je geen apparatuur hebt.

Het is niet alleen handig om je eigen lichaamsgewicht te gebruiken, maar gebruik vooral ook je koppie tijdens je home work-out. Het heeft namelijk geen zin om 7 dagen in de week vol je biceps te lopen oppompen. Biceps zijn kleine spieren die snel overbelast kunnen raken. Geef je lichaam dus de kans om te helen en plan ook rustdagen in.

biceps trainen
Foto: Andrea Piacquadio

Varieer een beetje

We snappen dat je een doel voor ogen hebt en dat krachttrainingen daar de enige oplossing voor is. Toch is het belangrijk dat je blijft variëren en er af en toe ook wat cardio doet. Ga af en toe een rondje rennen of pak er een springtouw bij. Zo heb je niet alleen een killerbody deze zomer, maar heb je ook nog een beetje conditie.

Persoonlijke work-out

Wil je echt next level thuis sporten dan moet je gaan voor een interactieve spiegel. Elke dag staat er een persoonlijke work-out voor je klaar gebaseerd op je kracht, een fitness goal en mood. De workout krijg je door middel van artificial intelligence te zien op de spiegel zodat jij alle oefeningen kan doen. In de spiegel zitten allerlei hulpmiddelen zoals een pull-up bar, een yoga mat en touwen om je biceps mee te trainen.

Nog niet klaar met sporten? Bekijk dan hier de beste work-outs voor thuis!

biceps trainen
Foto: Peter Belanger Photography