Eindbaas doet 50 pull-ups en 100 push-ups binnen vijf minuten

CREDITS: Bigstock

Je voelt jezelf een grote jongen na 50 push-ups. Terecht hoor, want dat zijn er al 23 meer dan een gemiddelde man moet kunnen. Maar er is altijd een baas boven baas. Altijd een guy die er zo 100 uitpompt. Stiekem ben je toch een beetje jaloers op ‘m…

En dan is er nog een baas boven baas boven baas. Zijn naam? George aka Thats Good Money. Op zijn YouTube-kanaal laat hij filmpjes zien van work-out routines en bizarre challenges. Wat deze man kan met zijn lichaam is fascinerend.

100 push-ups en 50 pull-ups binnen vijf minuten

Thuissporten is voor veel mannen toch een hele opgave. In the gym heb je alle apparaten en kan je met jouw maten trainen. Voor push-ups en pull-ups heb je gelukkig alleen je eigen lichaamsgewicht en een stang nodig. Makkelijker gaat het niet worden.

Daarom is het is tijd om deze challenge van Thats Good Money te proberen: 100 push-ups en 50 pull-ups binnen vijf minuten. De eindbaas flikt het, en het ziet er ook nog eens gelikt uit.

George vraagt zelfs nog aan zijn volgers of zijn 100 push-ups wel clean zijn. Nou, beste man, wij vinden ze clean hoor.

Push- en pull-ups

De twee oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn zwaar, maar o zo goed voor je. Push-ups zijn goed voor je borstspieren en triceps, maar ook voor je biceps en buikspieren. En je kunt ze overal ter wereld uitvoeren. Oftewel: een geniale oefening. Met pull-ups trek je jezelf omhoog. De ultieme manier om zonder apparatuur je brede rugspier en je biceps te trainen. Oftewel: een geniale oefening deel 2.

Laat George aka Thats Good Money een inspiratiebron voor je zijn. Oké, 100 push-ups en 50 pull-ups binnen vijf minuten is niet niks. Maar als hij het kan, dan kan jij het ook. Toch? Met dit push-up schema kan je na 24 weken minimaal 60 push-ups. You’re welcome.

100 push-ups
Foto: Bigstock