5 Tips om je kater te overleven

Vriend, welkom in 2021! Een goed begin is het halve werk en de voornemens om je leven te beteren zijn nu al mislukt. Maar geen zorgen, de rest van de wereld staat er hetzelfde in. Gedeelde smart is halve smart, laten we maar zeggen. Op naar de orde van de dag en dat is die enorm grove kater van je…

Zo overleef je je kater

1. Heb seks

Hoewel het hebben van seks meer een tijdelijke oplossing is voor je kater, is het wel een van de chillste manier om je tijd door te komen. Tijdens de seks komt er heel wat endorfine vrij dat werkt als een natuurlijke pijnstiller. Het nadeel is wel dat zodra jullie klaar zijn de hoofdpijn weer terug komt en waarschijnlijk ook erger is door alle inspanningen. Ons advies: niet stoppen dus!

seksstandjes
Foto: Bigstock

2. Trakteer je maag

Begin met je maag te trakteren op een schoonmaakbeurt. Alle troep van gisteren moet er zo snel mogelijk uit, zodat je het kan aanvullen met gezondere dingetjes. Dus ook als je een hele slechte overgever bent, moet je jezelf overgeven aan het feit dat je gewoon even moet overgeven. Die paar minuutjes die de hel lijken wegen echt niet op tegen uren misselijk zijn.

Plus hoe sneller je weer kan eten, hoe sneller je gaat herstellen van je kater! Trakteer je maag dus zo snel mogelijk op vitaminen, veel water en gezonde vetten.

3. Stop met zelfmedelijden

Het moment dat jij je kater accepteert zoals hij is, laat hij je direct met rust. Nou ja, misschien niet instant, maar het moment dat je stopt met jezelf zielig te voelen ben je meteen een stuk minder zielig. Ben die kater de baas en ga iets ondernemen. Afhankelijk van de grootte van je kater kan dit variëren van een stukje gaan wandelen tot de afstandbediening pakken. You can do it!

, 5 Tips om je kater te overleven

4. Ontmoet gelijkgestemden

Er is één ding vervelender dan een kater hebben en dat is een kater in je eentje hebben. Zoek die bende van ellende van gisterenavond op, ga gemberthee met ze drinken en een slechte film kijken die niemand snapt (Grease of zo) en neem de tijd om met z’n allen de Stories en afgekeurde foto’s en filmpjes te gaan kijken. Lach om de meest belachelijke shit dat zich gisteren heeft voltrokken en als je het aankan, neem de volgende tip ook nog even mee:

5. Ga borrelen

Wijze alcoholisten roepen het al jaren: de beste remedie tegen een kater is doordrinken. Wij weten natuurlijk dat dit uitstel van executie is, maar andere wijzen riepen altijd: van uitstel komt afstel, dus wie weet!? Het is immers Nieuwjaarsdag, dus daar mag best op getoast worden. Wees slim en hou het op biertjes, dan hoef je morgen niet weer boven de wc. En met maar een paar man, natuurlijk.

Een goed 2021, cheers!

, 5 Tips om je kater te overleven
Foto: Bigstock