Sporten en seks hebben meer gemeen dan je denkt

Het is algemeen bekend dat sporten en seks goed is voor de mens. Je hersenen werken beter, je lichaam is fitter en het verhoogt de weerstand. Dagelijks prikkel je jezelf om naar de sportschool te gaan of om toch dat rondje te gaan hardlopen. Dit alles voor je gezondheid, maar wat kun je doen om seks te bevorderen? Je zal niet alleen flaneren op het strand, maar je zal ook een held worden tussen de lakens. Go for it! 

Sporten en seks hebben meer gemeen dan je denkt

Behoor jij tot de zeventien procent die wel meer dan drie keer per maand seks heeft? Dan is jouw libido aanzienlijk hoger dan de rest van Nederland. Uit onderzoek van het Rutgers kenniscentrum seksualiteit blijkt dat de meeste stellen maar drie keer per maand de liefde bedrijven. De hoeveelheid seks ligt zoals verwacht bij prille relaties hoger, maar neemt ook af na een aantal maanden. Sporten is dan de sleutel tot meer seks.

Steeds minder seks

Na een aantal maanden ervaart vrijwel iedereen het in een relatie: de seks loopt terug. Meestal is stress of behoefte aan variatie hiervan de oorzaak. Er zijn echter allerlei middeltjes te verkrijgen om je libido te verhogen. Zo is afrodisiacum een lust opwekkend middel dat al sinds de oudheid wordt gezocht en gebruikt. Het zit in onder andere aardbeien, koffie en oesters. Het is maar de vraag of ze echt werken.

Sporten voor meer seks

Wat sowieso wél werkt is sporten. Wanneer je sport, gaat je hartslag omhoog. Op die manier neemt de bloedsomloop toe in het lichaam. Zo krijgen niet alleen de spieren meer bloed, maar ook je seksuele organen. Tijdens het sporten komen er stoffen vrij die het libido bevorderen. Adrenaline zet de zintuigen op scherp, waardoor je meer waarneemt. Daarnaast bevordert testosteron het verlangen naar seks. Tot slot neemt je uithoudingsvermogen en conditie toe zodat je langer kunt volhouden. Alleen maar winst!

Gezamenlijk doel

Het is inmiddels duidelijk dat sporten goed is voor lichaam en geest. Samen sporten wordt echter zwaar onderschat. Zo werk je samen met je partner naar een gezamenlijk doel. Je kunt samen de sportschool in duiken, maar ook hardlopen, hiken of mountainbiken zijn tof om samen te doen.

Uiteindelijk verschilt de behoefte in seks per persoon en seizoen. Vroeger werden de meeste kinderen eind september verwekt. Tegenwoordig zien we dat de meeste kinderen worden geboren in september. Reken maar uit!

Sporten en seks
Foto: Maru Lombardo
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…