Sony en Honda droppen AFEELA: auto die je met je PS-controller bestuurt

Vorig jaar is het wel duidelijk geworden dat voertuigen bedienen met een PlayStation controller, een verschrikkelijk slecht idee is.

Bij Sony en Honda lijken ze die memo gemist te hebben.

AFEELA wordt meteen via controller onthuld

Tijdens de nieuwe samenwerking van de twee Japanse giganten, brengen zij namelijk de AFEELA op de markt. Een elektrische sedan met een futuristische cockpit die tijdens de onthulling op de CES-persconferentie van Sony met een PlayStation DualSense-controller naar binnen werd gereden. Afijn, gelukkig waren de batterijen dit keer wél opgeladen. De nagenoeg productierijpe wagen krijgt een mega breed beeldscherm waar de gemiddelde gaming-setup niet aan kan tippen, terwijl het exterieur bijzonder tijdloos en strak oogt.

AFEELA
Foto: AFEELA

Nieuwe wagen is een real-life GTA-game

Voor de ontwikkeling van de AFEELA, werkte Sony samen met Polyphony Digital, beter bekend als de interne ontwikkelaars van de Grand Turismo-games. En voor de mensen die zich logischerwijs al zorgen maken dat de AFEELA als real-life GTA-game wordt bestuurd: de president van Honda, Izumi Kawanishi, heeft al benadrukt dat het op dit moment slechts een techdemo was. Maar goed, die woorden betekenen niet dat het in de toekomst een onmogelijkheid blijft.

AFEELA, <strong>Sony en Honda droppen AFEELA</strong>: auto die je met je PS-controller bestuurt
Foto: AFEELA

AFEELA brengt oneindig veel technologische mogelijkheden

Om het krankzinnigheidsgehalte nog even extra kracht te geven: bij Sony en Honda beweren ze dat de auto nu al in staat is om Unreal Engine-aangedreven AR te gebruiken. Dit stelt de auto in staat om kolossale monsters op het dashboardscherm te visualiseren, waardoor het er daadwerkelijk uitziet alsof deze monsters je van de weg af proberen te jagen. En dat terwijl je rijdt hè. Klinkt dus als een van de meest doordachte plannen ooit.

De technologische mogelijkheden van de AFEELA lijken dus oneindig te zijn. En hoewel dat op bepaalde gebieden naar ons idee een beetje overdreven wordt, biedt het ook genoeg welkome mogelijkheden. Zo heeft de nieuwe wagen van Sony en Honda noise-cancelling aan de binnenkant, een intern 3D-audiosysteem, enorm veel camera’s voor ‘veiligheid’ en de mogelijkheid om games te spelen. Check de introductie hieronder (tune in op 0:45 seconden):

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…