Deze Rolls-Royce met superjacht-elementen is nu de duurste auto ooit

CREDITS: Rolls-Royce

Rolls-Royce staat natuurlijk bekend om hun luxe wagens en ongekende status. Deze status maken ze maar weer eens dubbel en dwars waar. Rolls-Royce fabriceert namelijk de Rolls-Royce Boat Tail van maar liefst €23 miljoen. Daarmee is dit de nieuwe duurste auto ooit gemaakt. En als je dat nog niet gek genoeg vindt – en de naam zegt het al – heeft de auto ook nog de looks van de romp van een zeilboot. In deze strakke romp zitten ook nog eens brute gadgets verwerkt. Dit is er eentje om opgewonden van te raken.

Deze boot-achtige Rolls-Royce is de nieuwe duurste auto ooit

Er wordt dus flink uitgepakt met de Boat Tail. Deze versie is de opvolger van de eerdere Sweptail, die destijds de duurste auto ooit was. Van de huidige versie zijn er drie auto’s gemaakt. Elke auto is geheel afgestemd op de wensen van de koper. En de koper van deze wagen had wat specifieke wensen die je doen watertanden.

Rolls-Royce, Deze Rolls-Royce met superjacht-elementen is nu de duurste auto ooit
Foto: Rolls-Royce

Boot-achtige looks

Dus, deze bolide heeft de staart van een boot. Klinkt gek, maar staat ontzettend bruut. De achterkant is afgewerkt met strak hout zoals het achterdek op een boot. De voorkant heeft iconische looks die we gewend zijn Rolls-Royce. Net zoals de deuren die de luxe van dit merk kenmerkt. Als kers op de taart heeft is deze auto een cabrio-uitvoering. Op de zonnige dagen kun je genieten in de volle zon en op de regenachtige dagen zit je droog.

Het interieur van deze bak is minimalistisch, maar straalt hierdoor ongekende klasse uit. En niet geheel verrassend heeft deze uitstraling iets weg van het interieur van een boot. Wát een klasse.

Rolls-Royce, Deze Rolls-Royce met superjacht-elementen is nu de duurste auto ooit
Foto: Rolls-Royce

Gepersonaliseerde gadgets

De Boat Tail is meer dan een auto. Er zitten namelijk bizarre gadgets verwerkt in de staart van deze wagen. De twee champagnekoelers, inclusief glazen, en extra’s zijn geheel op maat gemaakt voor de favoriete champagne van de eigenaar. Dit bekleedt de linkerkant van het achterdek. De rechterkant staat in het teken van next level picknicken met de benodigde spullen hiervoor. En je kan gerust een plekje in de volle zon opzoeken, de uitklapbare parasol zet je in de schaduw zodat je in alle rust kan genieten van koel glaasje. Proost.

Foto’s: Rolls-Royce