Range Rover 2022: creme de la creme van SUV’s wordt nog sexyer

CREDITS: Land Rover

Op onze redactie hebben we de eer gehad om een reeks auto’s geproduceerd door Land Rover te mogen testen. Van de Defender 90 D300 tot de Range Rover Fifty: deze luxueuze off-road bakbeesten zijn stuk voor stuk goed in de smaak gevallen. Deze week is er een nieuw model op onze bucketlist gekomen. De Range Rover 2022 wordt de vijfde generatie van de beste SUV ter wereld, en nóg beter dan dat-ie al was.

Het model van de Range Rover 2022

De nieuwe Range Rover blijft qua basisontwerp trouw aan zijn 50-jarige voorouder. Toch zijn er genoeg verfijnde moderne aanpassingen die dit toch al schitterende ontwerp naar de next level brengen.

Er is nu bijvoorbeeld een classy schouderlijn die de deurpanelen en ramen naadloos met elkaar verbindt. De auto is gebouwd op het nieuwe modulaire MLA-platform, terwijl de structuur nog wel het elegante lichtmetaal behoudt. Het uiterlijk is dus om door een ringetje te halen.

range rover 2022
Foto: Land Rover

Interieur en innovatie in de nieuwe Range

Hoewel het exterieur heel gaaf is, zit je het vaakst in de auto zelf. Logischerwijs is het interieur van deze Range Rover 2022 minstens net zo’n plaatje als de buitenkant. Met een shitload aan zwevende schermen is er amusement voor iedereen. Daarnaast heeft deze SUV-koning luidspreker in elke hoofdsteun, elektrisch bedienbare deuren en een sick geluid voor je hitjes met de verbeterde Sound System. Een zeer vooruitstrevende wagen dus, en dat merk je aan alles.

Naast dat deze wagen traditioneel met benzine- en dieselmotor beschikbaar is, heeft Land Rover namelijk ook een plug-in hybrid ontwikkelt. Deze heeft een CO2-uitstoot van minder dan 30 gram. In 2024 belooft Land Rover zelfs een volledige elektrische versie op de markt te brengen.

Range Rover 2022
Foto: Land Rover

Details van de Range Rover 2022

Wij wachten met smart op de meest aerodynamische auto ooit, die begin 2022 op de markt zal komen. Hoewel de prijzen van de plug-in’s nog niet bekend zijn, kan je de benzineversie van deze off-road king vanaf 123.800 euro door de Nederlandse wildernis scheuren (mocht je die kunnen vinden). De auto is beschikbaar in verschillende formaten, waardoor er ruimte is voor maximaal zeven mensen. Let wel: twee stoeltjes zullen in de kofferbak zijn, je langste vriend zal dus niet heel blij zijn met die plek.

Meer weten over de nieuwe Range Rover? Check hem dan hier. Of laat eerst nog even je ogen genieten van de video en foto’s hieronder.