Lamborghini komt met heerlijk verjaardagscadeautje: de ‘Revuelto’

Eind 2022 maakte Lamborghini van de Aventador een pensionado. Maar geen zorgen voor de liefhebbers, de bloedlijn die gaat allesbehalve verloren.

De Lamborghini Revuelto is namelijk op komst vanuit Sant Agatha.

Italiaanse wagen met Spaanse naam

Ja, ja. Na de Miura, Countach, Diablo, Murciélago en Aventador mogen we dus een nieuwe naam toevoegen aan het lijstje van V12-topmodellen afkomstig uit de Lamborghini fabriek. Daarmee is er ook direct een einde aan alle discussie rondom nieuwe V12-modellen. Maar deze V12 wordt wel ondersteund door drie elektromotoren. Daardoor gaat de Revuelto door het leven als HPEV – High Performance Electrified Vehicle. Een hybride super sports car, dus.

Daardoor komt er 1.015 pk onder de motorkap en is de Revuelto – in het Spaans is dat trouwens een roerei – een natte droom voor elke autoliefhebber.

Revuelto, Lamborghini komt met heerlijk verjaardagscadeautje: <strong>de &#8216;Revuelto&#8217;</strong>
Foto: Lamborghini

60e verjaardag met heerlijke traktatie

Lamborghini brengt de auto nét voor haar 60e verjaardag op de markt. Is dat even lekker. Een heerlijke traktatie dus, die komt met drie elektromotoren, gloednieuwe 12-cilinder verbrandingsmotor en bovendien ultieme sensatie. Die sensatie vindt je overal in terug: het silhouet van de auto is gebaseerd op de iconische bloedlijn, terwijl de scherp gebeeldhouwde lijnen en futuristische vormen zorgen voor een vernieuwde look. En die V12? Die komt bij het kontje volledig tot zijn recht.

De details van de nieuwe Lamborghini Revuelto

Bovendien is het interieur ook om door een ringetje te halen. Zoals we van een Italiaanse auto mogen verwachten trouwens. Lamborghini heeft een beetje het ‘Feel like a Pilot’-concept naar voren gebracht, met een inside dat oogt op een cockpit. De futuristische look verbindt de buitenkant naadloos met de binnenkant, en symmetrie is overal aanwezig. Wat ook wel nice is, is dat Lamborghini je de kans geeft om op hun site in 3D-view een kijkje te nemen in het interieur. Zo krijg je alle details in de volle spotlights te zien. Bovendien kan je de krachtige V12-motor ook in 8D-audio checken.

De prijs? Daar hebben we het liever niet over. De grote baas van Lamborghini zegt namelijk dat de Revuelto rond de 500.000 euro moet kosten. Wij houden het nog even bij dromen.