Donkervoort lanceert brute JD70 jubileum-editie!

CREDITS: Donkervoort

Wie jarig is trakteert, en ja hoor, dat doen ze bij Donkervoort met een prachtig nieuw model. Met de nieuwe Donkervoort D8 GTO-JD70 breek je door de 2G barrière. Een gepaste wijze om een ode aan de 70ste verjaardag Joop Donkervoort te brengen, natuurlijk.

Krachtiger dan ooit!

De nieuwe Donkervoort komt met een 2,5 liter sterkte turbomotor met vijf cilinders in lijn en is getuned naar een totaal vermogen van 420 pk en een koppel van 520 Nm. Hiermee scheur je handgeschakeld de straten door en zal je heel wat nekpijn bezorgen aan voorbijgangers.

Doordat de JD70 een compleet nieuw uitlaatsysteem en katalysator heeft gekregen, voldoet de supercar aan de eisen van de Euro 6D Temp emissienormen, maar dat wil niet zeggen dat het geluid niet emotioneel is. Dit klinkt voor ons nu al als muziek in de oren!

Donkervoort D8 GTO-JD70

Snijdende door de lucht

De JD70 snijdt als het waren door de lucht en dus ook door de 2G barrière. De auto is in staat om in bochten meer dan 2G aan laterale acceleratie te leveren, zelfs in de standaard uitvoering en op de standaard banden. Word je al duizelig?

De Donkervoort JD70 heeft een downforce van 50 kg voor en 80 kg aan de achterkant waardoor de bolide je tegen het wegdek aan smijt. Gelukkig maar, want met de kracht van deze auto zou je anders gelijk opstijgen. De wagen bestaat voor meer dan 95% uit koolstofvezel en kan dus met haar slechts 700kg als lichtgewicht supercar worden gezien.

Donkervoort D8 GTO-JD70

Quality above all

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Donkervoort heeft het familiebedrijf geluisterd naar de reacties van loyale klanten. Zij gaven aan graag een balans tussen rijcomfort en de mogelijkheid om de zintuigen van de rijder te prikkelen met een pure, ongefilterde, krachtige rijervaring terug te willen zien in het nieuwe model.

Het is het moment om voor dit jubileum de nieuwe JD70 te richten op pure rijkwaliteit en ongefilterde emoties. Hierdoor de denkwijze om zo min mogelijk gebruik van elektronische rijhulpmiddelen te gebruiken.

Bovenal brengt de nieuwe Donkervoort een zeer krachtige bolide die zowel het normale wegdek evenals het circuit de baas is. Voor € 163.636,36 (exclusief belastingen) is de nieuwe telg van Donkervoort al voor jou.

Let wel op, de Donkervoort D8-GTO JD70 heeft maar een gelimiteerde productie van slechts 70 stuks: één voor elk levensjaar van Joop (tot nu toe).