Hier is jouw ultieme roadtripauto: de Jeep Compass

We hebben het afgelopen anderhalf jaar veel geleerd. Eén van de belangrijkste lessen? Reizen kan ook in eigen land én met de auto. We mogen weer ongegeneerd vliegen, maar is dat wel nodig… Roadtrippen is namelijk supertof om te doen. En eerlijk is eerlijk: je hebt het vaker geroepen dan dat je het daadwerkelijk hebt gedaan.

Mocht het écht op je planning staan, dan hebben we de ultieme roadtripauto voor je: de Jeep Compass. Elegant, maar toch met outdoor-vibes van buiten en ultracomfy van binnen. Ideaal.

Jeep Compass: roadtrippen in stijl

Tijdens roadtrip gaat het niet om de buitenkant, maar vooral om de binnenkant. Een beetje zoals in het ‘echte leven.’ En juist daarin onderscheidt de nieuwe Compass zich. Zo heb je bijvoorbeeld een infotainmentsysteem met een revolutionair Ultra-Hd 10,1-inch scherm voor je neus, terwijl je zit op de achtvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen. De Compass slaat jouw voorkeur voor de zit-, rug- en zijkussens op. Daardoor zit je de eerstvolgende keer wéér perfect.

Jeep Compass, Hier is jouw ultieme roadtripauto: de Jeep Compass

Rijden

We kunnen kort zijn over het rijden: gewoon goed, en lekker om mee te toeren. Je hebt twee opties: of je gaat voor een 130 pk/96 kW-versie die wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Of je kiest de 150 pk/110 kW-versie die is gekoppeld aan een zestraps automatische DDCT-transmissie. Beide versies reageren vlot op elke beweging van het gaspedaal, waardoor je chill jouw roadtrip kan afleggen.

Jeep Compass, Hier is jouw ultieme roadtripauto: de Jeep Compass

Ruimte over

Roadtrippen en genoeg ruimte hebben gaan hand in hand. Genoeg ruimte laten mag je gerust aan Jeep overlaten. Zowel op de weg als in het interieur. Op de Nederlandse A2 heb je altijd genoeg ruimte door handige veiligheidsopties zoals adaptive cruise control, lane keeping assist, highway assist en autonomous emergency braking. 

Binnen heb je alle ruimte die je nodig hebt. Overal waar je kijkt heb je namelijk handige opbergvakken voor al je rotzooi. In totaal heb je zelfs 7,2 liter aan opbergruimte in de kastjes en open vakken van het dashboard, de middenconsole, de tunnelconsole en de armsteun.

Als je op pad gaat neem je automatisch te veel bagage mee. Zo zijn wij Nederlanders nu eenmaal. Daarom is het ideaal dat je de achterbank in drie delen kan neerklappen. Wát een ruimte heb je daar achterin. Je kan overbodige koffers met de bikini’s van je vriendin zonder gezeur meenemen, scheelt je ook weer gezeik op de plek van bestemming.

Jeep Compass, Hier is jouw ultieme roadtripauto: de Jeep Compass

Je Jeep Compass bekijken

De nieuwe Jeep Compass heeft veel bekijks. Het nieuwe frontdesign maakt ‘m breder, waardoor je een imposanter bak mee op reis hebt. Dat komt vooral door de herziene zevensleufs grille. Nog steeds iconisch, maar de zwarte details maken het helemaal af.

Het exterieur wordt eigenlijk afgemaakt door de nieuwe full-led-koplampen. De lampen accentueren namelijk de carrosserielijnen van de auto, waardoor het een totaalplaatje op de weg is. Oftewel: serieus roadtrippen in stijl. Van binnen en buiten, dus.

Oké, hoeveel gaat jou deze roadtripcar kosten? Vanaf €39.790 staat-ie bij je op de stoep Schappelijke prijs, al zeggen we het zelf…

Foto’s: Kil Media

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…