De Ferrari uit Amerika: Corvette Stingray C8

CREDITS: Chevrolet

De Corvette Stingray is inmiddels een stukje Amerikaanse automotive geschiedenis. Sinds het eerste model in 1953 werd gelanceerd is de auto een waar icoon in zijn geboorteland, maar reikt ook ver over de landsgrenzen. Chevrolet heeft nu een opvolger die vanaf begin 2020 op te halen is bij de dealer. De ontwerpers hebben deze auto compleet opnieuw ontworpen, op één onderdeel na.

De Amerikaanse Ferrari: Corvette Stingray C8

Hij gaat er dan toch echt komen: de eerste Corvette met de middenmotor. Sinds de jaren ’60 scharrelt Chevrolet al met het idee van een middenmotor versie en hier is hij dan eindelijk! De auto is volledig op de schop gegaan ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor is hij volgens de ontwerpers echter nog steeds te herkennen als Corvette. Het Amerikaanse scheurijzer al sinds de C1 herkenbaar door de lange neus en de korte kont. Door het nieuwe ontwerp en de knalrode kleur krijgt de auto meer de looks van een supercar. Experts geven hem dan ook de bijnaam: ‘De Ferrari van Amerika’.

Volledig re-design

Het ontwerp van de Corvette C8 is volledig op de schop gegaan. De ontwikkelaars hebben ieder onderdeel opnieuw ontworpen om de motor in het midden te kunnen plaatsen. Volgens Chevrolet wordt er maar één component van de vorige versie, de Corvette C7, overgeheveld naar de hagelnieuwe sport bolide. Wat dat onderdeel is, blijft gissen.

Corvette Singray

De powerplant

De energiecentrale in deze sportwagen is natuurlijk een dikke V8 en levert een dikke 495 paarden, die je van nul naar 100 km/h hobbelen in minder dan drie seconden. De motor die in de C7 zit is niet geschikt voor de C8, dit komt door de positie van de motor. Deze ligt bij de vorige versie voorin de auto en wordt hierdoor op een andere manier gekoeld. Zo is het grote broertje van de ‘LT1’ geboren. Ze hebben de ‘LT2’ weten op de schroeven tot 495 pk om de 1530 kilo wegende bonk spieren mee te slepen naar bestemming.

Corvette Singray

Zacht prijsje

De nieuwe Corvette Stringray C8 zal eind 2019 in Kentucky de productiehallen uit gaan rollen voor een erg zacht prijsje. De auto moet namelijk ‘maar’ 60.000 dollar gaan kosten wat omgerekend zo’n €53.600 is. Wel zul je nog flink wat afgunstbelasting moeten neertellen om deze auto in Nederland over de weg te laten jagen.

Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray Corvette Singray

Foto’s: Chevrolet
Total
0
Share