Bugatti Baby II Type 35 is perfecte speelgoed voor grote jongens

CREDITS: The Little Car Company

Wij herinneren ons de dagen dat we in een speelgoedauto rondscheurde, dromend van een toekomst als coureur nog al te goed.

Bugatti heeft die droom een verrassend twist gegeven. Dankzij hun nieuwste creatie willen wij nu juist weer in een speelgoedauto stappen.

De kleine grote legende van Bugatti

Daarmee doelen wij op de Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition: een ode aan de iconische Type 35 die in 1924 zijn debuut maakte op de Franse Grand Prix in Lyon. Binnen de kortste keren werd de auto gekroond tot een ware racelegende, met maar liefst 2.500 podiumplaatsen in slechts tien jaar tijd. En ook buiten het circuit zorgde de Type 35 dankzij het heerlijke ontwerp voor veel bewondering. Ettore Bugatti wist precies wat hij deed toen hij lichtmetalen velgen, een holle vooras en door de vooras lopende veren introduceerde aan het publiek. Honderd jaar later wordt er met de mini-variant een flinke knipoog naar de iconische wagen gegeven.

Bugatti Baby II, <strong>Bugatti Baby II Type 35</strong> is perfecte speelgoed voor grote jongens
Foto: The Little Car Company

Bugatti Baby II Type 35 is een kunstwerk op wielen

We doen de Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition wel flink tekort als we het ‘gewoon’ speelgoed noemen. De nieuwste creaties van Bugatti zijn namelijk met de hand gemaakt en tot in de kleinste details afgewerkt zoals we van het Italiaanse automerk gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een uniek chassisnummer dat overeenkomst met de originele Type 35 racewagens en een inschrijfnummer op de motorkap. Door de Lyon-blauwe lak en de handgeschilderde ‘Centenary Edition’-decals maken dit ware kunstwerken op wielen.

Bugatti Baby II Type 35 is meer dan perfect materiaal voor de mancave

De Bugatti Baby II Type 35 is dus perfect mancave-materiaal, maar door de twee verschillende rijmodi kun je ook buiten de deur pronken met dit speeltje. De rijmodi voor volwassenen bereikt zelfs 45 km/u. Helaas zijn de exclusieve modellen allemaal al verkocht aan verzamelaars die hun speelgoedcollectie nét te serieus nemen. Afijn, wij houden onszelf wel zoet met de heerlijke foto’s.

LEES OOK
10 legendarische filmmotoren
Motoren en goede actiefilms zijn gemaakt voor elkaar. Een bekend motorgezegde is: ‘Draai nooit aan het gas met je ego!’ Dit is echter nooit het geval bij…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…