De meest memorabele sportmomenten van 2023 (tot nu toe)

CREDITS: Red Bull Content Pool

Hoewel de meeste competities nog druk aan de gang zijn, zijn we het afgelopen jaar al vaak genoeg getuige geweest van ware mirakels binnen de sport. 

De beste sportmomenten van het afgelopen jaar

En omdat wij liever op de bank liggen om sport te bekijken, dan dat we het zelf beoefenen, kunnen wij je als ware experts precies vertellen welke momenten een plekje verdienen binnen het memorabele lijstje van ‘beste sportmomenten van het afgelopen jaar.’ Dus, bij deze.

Carlos Alcaraz die geschiedenis schrijft op Wimbledon

Tijdens Wimbledon 2023, liet Carlos Alcaraz al snel zien dat hij gemeten moest worden met de beste ter wereld. Nadat hij in de eerdere rondes zijn tegenstanders relatief gemakkelijk wegspeelde, stond hij in de finale dan ook tegenover de houder van 23 Grand Slams en misschien wel de beste tennisser ooit: Novak Djokovic. Na een slecht begin, kwam de in Murcia geboren atleet steeds beter in de wedstrijd, waarna zelfs de Djokovic zijn meerdere moest erkennen. Hierdoor werd de 20-jarige Alcaraz de derde Spaanse speler de op twee na jongste speler ooit in de geschiedenis die Wimbledon won. Wat. Een. Prestatie.

De invasie van Boca Junior fans in Rio de Janeiro

Met deze vermelding spelen we misschien een beetje vals, aangezien dit moment eerder indirect aan sport gekoppeld kan worden. Voorafgaand aan de Copa Libertadores, vond er namelijk een ware invasie van Boca Junior fans in Rio de Janeiro plaats. In totaal kwamen er maar liefst 100.000 Boca-aanhangers naar Rio, waardoor de lokale politie moest optreden. Hoewel de wedstrijd, helaas voor de loco’s van Boca, eindigde in een overwinning voor Fluminense, leverde de aanloop naar de wedstrijd een paar hele mooie beelden op.

De terugkeer van Simone Biles

Na de Olympische Spelen in Tokio, nam Simone Biles een pauze van een kleine twee jaar. Dit jaar kwam ze dan eindelijk weer terug. En hoe. Tijdens de US Gymnastics Championship betrad de kampioene de mat met een vloeroefening die haar allround totaal naar 118,450, bracht. Dat betekende voor Biles de achtste meerkamptitel, waarmee ze het 90-jarige record van Alfred Jochim verbreekt.

Meeste overwinningen op rij van Max Verstappen

Het gaat zonder zeggen dat Max on fire is dit seizoen. Statistisch gezien draait de Nederlander het beste seizoen dat er ooit gedraaid is in de geschiedenis van de Formule 1, met het hoogste winstpercentage dat er tot nu toe ooit behaald is. Gek genoeg, is dat nog niet het meest prestigieuze record dat onze landgenoot dit seizoen verbreekt. Sinds de Grand Prix van Miami tot de Grand Prix van Italië, heeft Verstappen namelijk elke race gewonnen, waardoor hij de eerste Formule 1-coureur is die 10 races op rij heeft gewonnen. En dat terwijl de beste man pas 26 jaar oud is.

Novak Djokovic pakt de overwinning op de Australian Open

Wat ons betreft is Djokovic de beste tennisser ooit. En sinds zijn overwinning op Stefanos Tsitsipas tijdens de Australian Open 2023, mag hij zichzelf dat ook trophy wise noemen. De gewonnen finale betekent dat Djokovic nu op 22 grote titels staat, waardoor hij op hetzelfde aantal als Rafael Nadal zit. Tijdens het toernooi toonde Djokovic in geweldige vorm te verkeren en verloor slechts één set. Dat gebeurde in de tweede ronde tegen Enzo Coucaud.

LeBron James kroont zich tot topscorer aller tijden

Hoewel LeBron misschien niet de rechtvolle GOAT is van de NBA, behoort hij zonder twijfel tot de top 3. Zeker omdat hij zich eerder in dit jaar gekroond heeft als topscorer aller tijden in de NBA. Op 7 februari werd het record van Kareem Abdul-Jabbar door LeBron James verbroken, nadat hij tijdens het derde kwart een ’14-feet jumper’ scoorde. Het record van Jabbar stond op 38.387 punten en was sinds 1984 niet meer verbroken. Tot LeBron James besloot er een einde aan te maken dus.