De autocollectie van modekoning Ralph Lauren is een natte droom

CREDITS: Bigstock

Auto’s en mode: twee onderwerpen waar een mannenmagazine met liefde en plezier over schrijft. Mode-iconen dienen een goed gevoel voor stijl te hebben. Logisch, want daar zijn ze groot mee geworden. Alleen stijl gaat dan verder dan een double-breasted blazer. Stijl gaat bijvoorbeeld ook over hoe je van A naar B rijdt. En king Ralph snapt dat. Hij is niet alleen gek op een paardenlogo op de linkerborst, maar ook op paardenkracht onder de motorkap.

Modekoning Ralph Lauren showt zijn auto’s

In een interview met CARJAM laat hij zijn volledige autocollectie zien. Met gepaste trots vertelt hij waarom hij zó dol is op auto’s. Dit is serieus één van de meest indrukwekkende collecties die we ooit hebben gezien. Alles draait om stijl, want er staan échte klassiekers tussen. Zo zien we bijvoorbeeld de Bugatti 1958 , de Ferrari Testa Rossa 1958 én de Lamborghini Murcielago 2010. Dan rest ons maar een vraag: hoe zit het met de autoverzekering? 

, De autocollectie van modekoning <strong>Ralph Lauren is een natte droom</strong>
Foto: Bigstock

$350 miljoen schoon aan de haak

In het interview wordt de autocollectie ‘een autogeschiedenis-museum genoemd’. En daar sluit we ons volledig bij aan. Alle grote namen zijn vertegenwoordigd. Bugatti, Alfa Romeo, Bentley, Mercedes-Benz, Jaguar, Porsche en natuurlijk Ferrari. Er staan tussen de 60 en 70 auto’s in zijn garage. De totale waarde? $350 miljoen. Holy shit, wat een bedrag.

Zijn duurste auto’s zijn de Bugatti 57CSC Atlantic 1938 en de Ferrari 250 GTO. Naast deze Bugatti heeft hij bijvoorbeeld ook twee Veyron’s, maar zijn favoriet is de McLaren F1. De beste man gooit er ook nog een legendarische quote uit: ”I bought cars because I wanted to drive them.”

Ralph Lauren heeft zelfs een car collection-boek uitgebracht. Dit laat zien hoe serieus hij auto’s neemt. Check hieronder de hele collectie en het interview: