7 simpele vuistregels die van een man een gentleman maken

CREDITS: Screenshot: The Great Gatsby | Warner Bros. Pictures

Het respect voor een vrouw is tegenwoordig al snel ver te zoeken. Waar vroeger te allen tijde de deur voor een dame werd opengehouden en een vrouw dagelijks in de watten werd gelegd, is dat tegenwoordig niet meer zo. Natuurlijk is hier en daar nog wel een gentleman te vinden, alleen zijn ze zeldzaam. Dit is je kans om één van die zeldzame gentlemen te worden.

De moderne gentleman

Het datingsproces van nu gaat anders als vroeger. Nu is er vaak al gezoend of is er seks aan de pas geweest vóór de derde date. Vroeger ging het niet zo simpel en duurde het langer. Hierdoor zijn de manieren en respect een beetje verdwenen. Natuurlijk heeft het een mooie kant dat je in deze volgorde iemand probeert te leren kennen. Dit kan echter wel ook met manners & respect zoals dat vroeger het geval was. Good manners are just a way of showing other people that we have respect for them.”.

Gentleman 3
Foto: Pablo Merchan Montes

Hoe te gedragen als een gentleman

Om je als een echte gentleman te gedragen hoef je geen drastische maatregelen te treffen. Het begint gewoon bij de kleine dingen zoals dat vroeger ook altijd werd gedaan. Een vrouw zal een gentleman ervaren als een echte bonus. Je laat haar eerst aantrekkelijk en gewaardeerd voelen, daarna verover je pas écht haar hart. Hier is een lijst met meerdere verbeterpuntjes, hoe je met een kleine verandering iemand geliefd kan laten voelen:

  • De deur openhouden: een kleine moeite, maar je bewijst de dame in kwestie een goede dienst.
  • Stoel aanschuiven: het kost je bijna geen moeite, terwijl het gebaar zeker onthouden zal worden.
  • Jas aanbieden: heb je het gevoel dat iemand het koud heeft? Dan is dat hét moment de ware gentleman te laten zien. Daarnaast geeft het een positief effect als je na een etentje bij een vrouw haar jas omslaat.
  • Goede manieren aan tafel: gewoon netjes eten. Niets meer, niets minder.
  • Oprechte aandacht: het oprecht geïnteresseerd zijn in een dame brengt je heel ver. Dames voelen zich gewaardeerd en hebben het gevoel dat je luistert. Door in te spelen om de dingen die ze zegt kan je punten scoren.
  • Verrassen: een onaangekondigd bosje bloemen is het állermooiste wat een vrouw kan krijgen.
  • Respect: show some respect. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar familie en vriendinnen. Deze mensen zijn een belangrijk onderdeel van haar leven. Je maakt het jezelf ook er ook makkelijk mee.

Deze zeven vuistregels kun je dagelijks makkelijk uitvoeren. Daarnaast vonden deze korte, maar uitgebreide, video over ‘How to be an gentleman’. Een dikke aanrader: