Porsche bouwt een ruimteschip: Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

CREDITS: Porsche

Op 18 december was de première van Star Wars: The Rise of Skywalker. Daarvoor heeft Porsche samen met Lucasfilm Ltd, de producent van de film, een fantasie-ruimteschip ontwikkeld die het DNA van beiden samenbrengt. Twee maanden werkten ze eraan en tijdens de première in LA werd het concept gepresenteerd genaamd: Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Met de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter kijkt Porsche wel heel ver in de toekomst.

Normaal heeft Porsche te maken met wettelijke vereisten tijdens het ontwerpen van een auto. De vereisten zorgen voor beperkingen in het ontwerpproces voor een productiemodel. Bij dit project hadden de ontwerpers eigenlijk een leeg blad papier en alle vrijheid. Dit zorgt echter ook weer voor nieuwe uitdagingen omdat er nieuwe deuren worden geopend. Om een prototype te maken van zo’n concept als de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter moet een vertaalslag worden gemaakt van 2D naar 3D. Daarbij zijn ruimteschepen in films maar voor enkele seconden te zien en dit ontwerp moest een visueel object voor de liefhebber zijn.

Details maken het ontwerp toch Porsche

Bij het zien van het ruimteschip krijg je direct het Star Wars gevoel, maar ook de stijl van Porsche zie je terug. Zeker wanneer je wat dichter bij gaat kijken naar verschillend details. Let bijvoorbeeld op de boosters waarin je de dagrijverlichting van de Porsche Taycan toch duidelijk terug ziet. Ook het achterrooster met derde remlicht zien we terug in het hedendaagse design in de productfamilie van de Duitse autobouwer.

Daarbij refereren de instrumenten die zijn uitgelijnd met de bestuurder aan de filosofie van Porsche. En doet de lage zitpositie denken aan de sportieve ergonomie van de Porsche 918 Spyder. Al met al volgt het ontwerp het basisprincipe van het merk. Alle elementen aan de buitenkant hebben een duidelijke functie en zuiver visuele kenmerken zijn grotendeels achterwege gelaten.

De samenwerking met Star Wars gaat volgens Porsche perfect samen met de lancering van de Taycan. “Het is een speciaal cadeau voor fans van zowel Porsche als de Star Wars trilogie”, aldus Porsche.

 

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…