Gemballa Avalanche 4×4: een offroad Porsche 991

CREDITS: Gemballa

Een offroad Porsche waarmee jij ieder denkbaar terrein aankunt en zelfs nog door de bochten kunt scheuren op top speed. De nieuwe Gemballa Avalanche 4×4 wil met een eigen hypercar, gebaseerd op de Porsche 991 en 992 serie, alle vergelijkbare modellen gaan overtreffen.

De Porsche 991 in een extreem jasje

Het Duitse bedrijf Gemballa begon in de jaren ’80 met het tunen van auto’s en creëerde de meest extreme versies van Porsches. In de bedrijfsstrategie geeft Gemballa aan meer de focus te willen leggen op het customizen en het verbeteren van de prestatie van de Porsches.

Gemballa Avalanche 4x4
Foto: Gemballa

In de basis lijkt deze terrein auto nog op een 991, maar daarmee is het eigenlijk ook wel gezegd. Zowel de motorkap als de achterbumper, de zijkanten tot het dak alles is veranderd met een offroad upgrade. Een gigantische achterspoiler en mega wielen moeten ervoor zorgen dat jij ieder denkbaar terrein aan kunt met deze auto.

De ins en outs van de Avalanche 4×4

Deze offroad auto zal waarschijnlijk worden uitgerust met een 3.8 boxermotor waarmee je van 0 naar 100 km/u kunt gaan in 2,3 seconden. De topsnelheid van dit monster zal al snel naar de 370 km/u gaan met 800pk. Om deze topsnelheid aan te kunnen is er gelukkig gezorgd voor vierwielaandrijving, om zo elke ondergrond aan te kunnen. Heel veel meer details zijn er over de Gemballa Porsche 991 Avalanche 4×4 nog niet bekend. Zo is er helaas ook nog niets zichtbaar over het interieur en de mogelijke technische snufjes.

Gemballa geeft aan al druk bezig te zijn met het design en de productie van de Avalanche 4×4. Ook laten ze weten dat verspreid over de komende twee jaar meerdere modellen geïntroduceerd zullen worden. Het is dus mogelijk om deze misschien iets wat futuristische auto over twee jaar al in bezit te hebben. Maar tot die tijd kunnen we alleen nog maar over een ‘gewone’ Porsche dromen.

Gemballa Avalanche 4x4
Foto: Gemballa