5 iconische schoenen uit bekende films en series

CREDITS: Screenshot | Forest Gump | Paramount Pictures

Er zijn van die kledingstukken die iconisch werden door het witte doek. Als je een rode zwembroek ziet dan denk je gelijk aan Baywatch en mensen noemen je al snel John Travolta als je een kuif hebt terwijl je een leren jas draagt. Deze items dragen een bepaalde status met zich mee. Zo zijn er ook veel voorbeelden op te noemen van schoenen. Grote brands betalen grof geld om met hun sneakers in de bios te mogen verschijnen. Dit zijn voor ons de vijf meest iconische schoenen die ooit te zien waren in films of series.

Iconische schoenen uit bekende films en series

Nike Cortez | Forrest Gump & The Wolf of Wall Street

Deze eeuwige klassieker werd, net voor de Olympische Spelen, in het jaar 1972 uitgebracht  en bleek gelijk een groot succes te zijn. Bill Bowerman, atletiekcoach, vond dat atleten nieuwe comfortabele sportschoenen nodig hadden. Die ging hij zelf ontwerpen. In de films Forrest Gump en The Wolf of Wall Street wordt de bekende schoen door beide hoofdrolspelers gedragen. Forrest Gump krijgt de schoenen cadeau van zijn vriendin en droeg ze tijdens de legendarische running scene.

In The Wolf of Wall Street heeft Jordan Belfort de sneakers aan terwijl hij probeert in zijn veel te dure auto te klimmen. Nadat hij iets te veel op had ging dat niet soepel meer. En nee, dan bedoelen we niet alleen alcohol.

Brogue Boots | Peaky Blinders

Hoewel de schoenen van de Peaky Blinders niet echt van een merk zijn mag deze classic zeker niet vergeten worden. Want hoe kun je nou The Garrison verdedigen zonder stevige boots? In de Britse serie zien we de brogue boots vaak terugkomen. De schoen is ontstaan in Schotland en Ierland. De brogues zijn gemaakt om water af te voeren. In het regenachtige Birmingham kunnen ze dit dus goed gebruiken.

iconische schoenen
Foto: screenshot | Peaky Blinders | BBC Studios

Black Oxfords | James Bond

Bond staat bekend om zijn goede smaak en klasse. Met zijn perfect passende pakken en overhemden ziet hij er altijd pico bello uit. In zijn films zie je vele soorten schoenen voorbij komen: van loafers tot bruine suede boots. Toch zijn de meest herkenbare schoenen de black oxfords. Een klassieke zwarte schoen die perfect gecombineerd kunne worden met zijn suits.

Reebok | Narcos

Wagnor Moura speelt in de Amerikaanse serie Narcos de hoofdrol als Pablo Escobar. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de “King of Cocaine” waarbij Moura in seizoen één en twee in de voetsporen treed van de grootste crimineel. Met een simpele outfit bestaand uit jeans, een sweatshirt en witte sneakers zie je hem veel rondlopen in de serie. De witte sneakers zijn volgens kenners de Reebok Ace Sneakers.

iconische schoenen
Foto: screenshot | Narcos | Gaumont International Television

Air Jordan Retro 1 | Hancock

Bij deze heldenfilm, met Will Smith in de hoofdrol, zul je niet gelijk denken aan een paar sneakers. Toch zullen er kenners zijn die een paar klassiekers hebben gespot in de film. Zoals de Air Jordan Retro 1 Black Toe met witte, zwarte en rode details. Deze signature schoenen kan niemand beter dragen dan Will Smith.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…