Dit is waarom je juist dit jaar naar Sziget moet

CREDITS: Kristóf Hölvényi

In Donau die door de hoofdstad van Hongarije stroomt liggen twee prachtige eilandjes. Midden in de stad. Eén daarvan is het Margitsziget en is een ware oase in de drukke, maar prachtige stad. De tweede (Óbuda) is iets verder weg en wordt jaarlijks omgetoverd tot één van de grootste festivals van Europa: Sziget, wat letterlijk ‘eiland’ betekend in het Hongaars.

Een eiland waar in één week tijd 400.000 feestgangers uit heel Europa voorbij komen, dansend op de dikste namen. Dit wil je toch? Wij wel!

Sziget 2019

Sziget Express

Sziget Festival in Boedapest is een van de dikste festivals van Europa en sowieso de grootste qua bezoekersaantallen. Vooral bij Nederlanders is het festival populair. Jaarlijks vertrekken zo’n 14.000 landgenoten richting het oosten om hier een weekje van God los te gaan. Zo’n 2000 hiervan pakken de Sziget Express, een party-trein die vertrekt in Amersfoort en je Sziget-experience nog een stukje upgrade.

Dit jaar is het tiende jaar dat de Sziget Express rijdt, dus ze gaan flink uitpakken. Er zijn speciale party-wagons, chill-out rooms, plekken waar spelletjes gespeeld worden zoals Twister (neem de olijfolie en je zwembroek mee), lekker eten, etcetera. Simpel gezegd: hier wil je bij zijn!

, Dit is waarom je juist dit jaar naar Sziget moet

Line-up

Voor de Main pakken ze altijd flink uit, met dit jaar: Foo Fighters, Macklemore, Martin Garrix, Ed Sheeran en nog heel veel namen op komst. Maar ook David August en Richie Hawtin staan bijvoorbeeld op het programma. En ook in die genre’s gaan we nog veel nieuwe namen te horen krijgen.

Daarnaast zijn er elke dag andere Boat Party’s, onder andere van het bij jou zeker wel bekende: Vunzige Deuntjes!

, Dit is waarom je juist dit jaar naar Sziget moet
Photo: Koncz Márton

Waarom dit jaar?

Omdat wij dít jaar gaan natuurlijk! Maar er zijn meer redenen: de Sziget Express bestaat 10 jaar, de line-up wordt alleen maar lekkerder en lekkerder én Sziget is de uitgelezen kans om Boedapest te checken. Het festival is midden in deze prachtige stad die helaas elk jaar weer een stukje minder authentiek wordt. Meer en meer toeristen weten de stad te vinden en dat gaat ten koste van de sfeer. Dus als je daar nog een graantje van mee wil pikken moet je snel zijn!

Tickets

Voor €329 ben je verzekerd van 7 dagen access tot het festivalterrein. Tel daar nog minimaal een kleine €100 bovenop en je hebt ook slaapplek. Dan is het alleen nog maar vervoer, bijvoorbeeld Sziget Express v/a €190, en eten en drinken. Dit laatste gaat je geen koppen kosten, want het blijft Hongarije hè!

Check alle tickets hier.