20 Wereldse festivals die het reizen waard zijn!

Je bent niet vies van een klein feestje? Eén keer in de zoveel tijd he-le-maal los gaan. Lekker dansen, lekker drinken en vooral jezelf laten overdonderen door wat er om je heen gebeurt? Dan moet je niet in de lokale zuipkeet op het landgoed van Boer Frits zijn. Overal ter wereld zijn feestjes die je gewoon ooit meegemaakt moet hebben. Op de redactie van Manify zijn we deze feestjes langzamerhand allemaal af aan het gaan, maar er staat nog veel open. Neem het lijstje door, lees onze verslagen van de feesten waar we al bij zijn geweest en hou ons in de gaten, want zit nog genoeg in de pijpleiding!

20 Beste feesten ter wereld!

1. Sant Joan, Barcelona

Afgelopen drie jaar waren we er al bij en laatst schreven we er al over, Sant Joan. Eén van de dikste feesten van Europa, dat vorige week plaatsvond! De hele kustlijn van Catalonië, plus de stranden van Valencia, Ibiza, Mallorca en Menorca worden voor één nacht omgetoverd tot dé dansvloer van Spanje. Van origine is de bedoeling dat iedereen naar het strand trekt om daar te barbecuen, picknicken, drinken en te genieten van het vuurwerk. Maar dit draait altijd uit op uren lange feesten, DJ’s om de 500 meter, rondvliegend vuurwerk, ofwel hét grootste gratis strandfestival ooit. Dit om het begin van de zomer te vieren! Hoewel die in die gedeeltes van Europa natuurlijk veel eerder begint. Sant Joan vindt namelijk plaats op de nacht van 23 juni.

Sant Joan

2. St. Patrick’s Day, Dublin

Dublin is waar het allemaal begon, maar of je nou per se daar St. Patrick’s Day moet vieren? Nee. In alle grote steden vieren ze deze dag, want de Ieren zijn overal ter wereld te vinden. Natuurlijk staat de hele stad op z’n kop en als je écht wilt weten hoe de Ieren deze dag vieren, dan zou ik altijd Dublin aanraden. Maar in New York, San Francisco en Barcelona wordt het minstens zo hard gevierd! Wij waren er afgelopen mei in ieder geval bij in Dublin.

stpatricksday

3. Oktoberfest, München

Deze staat dus nog open op ons lijstje. What a shame. Elk jaar wordt dit grootse bierfeest weer op de agenda gezet, maar het komt er steeds niet van. Het is wel echt een bucketlistdingetje hoor, Oktoberfest. Mooie rondborstige vrouwen, dikke vette bbq-worsten en liters bier, hoe mannelijk wil je je voelen!? Niet echt gentlemen, maar dat hoeft ook niet 24/7 hè?

Oktoberfest Girl

4. Full Moon Party, Thailand

Een emmertje vol met jouw favoriete cocktail, mooie mensen, voetjes in het zand rondom gezellige kampvuurtjes, vuurdansenrs en eindelijk een verkoelend briesje na een lange warme dag. Dat is de ideale full moon party. Vrijwel op elk Thais eiland te vieren. Ik heb hem gevierd op het  eiland Koh Phangan waar de grootste full moon parties gevierd worden. Hoewel tijdens de volle maan de feesten het grootst zijn heeft het aanhoudende toerisme ervoor gezorgd dat er ook no-moon, half moon, en alle andere varianten er tussenin-parties gegeven worden.

Ga jij naar Thailand? Pak dan zeker een party mee!

5. Koningsdag, Amsterdam

Hij hoort gewoon in het lijstje. Veel Nederlanders zijn met Koningsdag (of Koninginnedag) wel eens in Amsterdam geweest en eerlijk is eerlijk: Dat is gewoon de place-to-be, die dag. Maar wij locals ontwijken de drukte soms ook, want heel Nederland staat op z’n kop! Toch zou je een leek altijd naar Amsterdam sturen én dan het liefste op een sloepje. Toeristen weten niet wat ze meemaken, want wij Nederlanders weten wel hoe we een feestje moeten vieren!

queensday

6. La Tomatina, Buñol

Dit is ook echt een must om eens mee te maken! Buñol is een klein dorpje vlak bij Valencia. Het hele jaar is er geen drol te beleven, maar in augustus is er één dag… Dan breekt alle hel los! Aan de ene kant van het stadje komen busladingen Spanjaarden, Chinezen, Amerikanen, enz. binnen. Aan de andere kant vrachtwagens vol met tomaten! Roma tomaten. Dit alles zoekt elkaar op en dan begint La Tomatina.. Foodfight! Prachtig! We waren er bij, check de video:

7. Boryeong Mud Festival, Zuid-Korea

Nog eentje in het rijtje van festivals waar je niet schoon van blijft. Nou is het sowieso niet makkelijk om de boel schoon te houden tijdens een festival, maar dit feestje in Zuid-Korea spant wel de kroon hoor. Wat is het doel: elkaar helemaal onder smeren met modder! En niet voor een paar uurtjes, nee voor tien dagen lang! Heftig hoor.

Boryeong Mud Festival

8. Holi Festival of Colors, India

Zo’n twee jaar geleden schoten ze uit de grond in Europa, feestjes waarbij je elkaar helemaal onder gooit met verfpoeder. Maar de oorsprong van dit concept ligt in India. Daar doen ze dit al eeuwen lang om de liefde te vieren. Alles draait om vergeten en vergeven en hernieuwde relaties, super mooi toch. Eerst gooi je de persoon die je haat helemaal onder de verf en daarna knuffel je ‘m en ga je weer door met je leven. Staat nog open op de lijst deze.

Holi Festival of Colors

9. Burning Man, Nevada

Gooi een aantal freaks op een hoopje, geef ze een paar simpele regels en laat ze verder vrij voor vier weken lang: Burning Man. Burning Man ontstaat meer, dan dat het georganiseerd wordt. Tijdens de maand augustus ontstaat er een stad waar gefeest wordt en kunstvormen worden uitgevoerd! Het is enorm en een echt festival dat je ooit meegemaakt moet hebben.

Burning Man

10. Carnival, Rio de Janeiro

Natuurlijk, Carnaval vier je gewoon in Brabant. Maar op de tweede plek staat Rio de Janeiro ;-). De mooiste optochten, de gaafste muziek, de meest prachtige dames en dat allemaal onder de brandende zon! Wat wil je nog meer?

11. Coachella, Californië

Coachella torent ergens bovenaan onze emmerlijst! Natuurlijk omdat het in het mooie Californië plaatsvindt, natuurlijk omdat het super dik georganiseerd is, maar voornamelijk voor de prachtige vrouwen! De vrouwen van Coachella zijn een begrip en daarom moet dit feestje sowieso gevierd zijn, voordat je achter de geraniums ziet.

12. KaZantip, Oekraïne

KaZantip zou zo’n beetje het heftigste festival ter wereld moeten zijn. Voor vijf weken per jaar is er een compleet extra land op aarde, namelijk de Republiek van KaZantip. Je koopt geen tickets, maar een visum. Eenmaal binnen, dan kan je compleet los gaan. Dag en nacht bestaat niet, want vijf weken lang gaat het feest door, zonder te stoppen. Lees meer over KaZantip!

13. The Festival of Lights, Thailand

Loi Krathong, ook wel ลอยกระทง genoemd, is een festival dat in Thailand en omliggende landen wordt gevierd. De 12e maan-maand wordt gevierd tijdens volle maan. Miljoenen Thaise lampions vliegen de lucht in en zorgen voor een prachtig effect. Een gezicht dat je niet snel zult vergeten!

Loi Krathong

14. Ultra Music Festival, Miami

Het Coachella van Miami zou je kunnen zeggen, alleen dan wat minder hippie en nog massaler. Maar mooie vrouwen zijn er volop en genoeg tijd om te partyen, want het feestje duurt twee weekenden. Alle grote DJ’s komen af op UMF, dus waarom jij niet?

Ultra Music Festival

15. Sziget, Boedapest

Een van de grootste festivals van Europa. En dat op een hele gave locatie, namelijk hét party-eiland van Boedapest. Het hele jaar door feesten de Hongaren op  in een van de vele (outdoor) clubs die het eiland rijk is. Fancy clubs vinden ze zelf, maar de biertjes kosten er nooit meer dan € 2,50. Maar één keer per jaar is hier een groot festival op het eiland, waar niet alleen Hongaren op af komen. Sziget is erg populair in Europa en zeker onder Nederlanders. Er gaat zelfs een party-trein vanuit Nederland.

16. Glastonbury, Glastonbury

Dit festival in Engeland is één van ’s werelds grootste muziekfestivals in de openlucht. Glastonbury staat vooral bekend om de pop- en rockconcerten, maar er is nog veel meer te zien en doen. Het vijfdaagse festival biedt niet alleen een podium aan muzikanten, er zijn ook veel dans-, circus en cabaretvoorstellingen te zien. Neem wel je party poncho en regenlaarzen mee als je naar Glastonbury gaat, want het festival wordt meer dan eens getroffen door grote regenbuien.

Beste festivals1
Foto: BBC

17. Boom Festival, Portugal

Dit bijzondere festival vindt eens in de twee jaar plaats in Portugal. Er wordt met name psychedelische muziek gedraaid en dit is ook te zien aan het decor. Het festival pakt iedere editie flink uit en creëert één grote droomwereld vol felle kleuren, lichtjes en kunstinstallaties. Zes dagen lang kan je non-stop dansen op de muziek, maar ook workshops en yogalessen volgen. Bezoekers beschrijven het festival als een spirituele ervaring, maar dit heeft misschien ook iets te maken met het feit dat drugs op dit festival gedoogd zijn…

Beste festivals2
Foto: Hipsterwave

18. Distant Heat Festival, Jordanië

Dit festival vindt plaats in de Wadi Rum-woestijn in Jordanië en is ontstaan als protest tegen de conflicten en oorlogen in het Midden-Oosten. Drie dagen per jaar worden de roodbruine zandduinen omgetoverd tot een festivaltempel. Dan kan je losgaan op de beats van de beste dance DJ’s ter wereld, waaronder onze eigen Tiësto en Armin van Buren. Sowieso één van de tofste locaties voor een festival!

Beste festivals4
Foto: Clay Paky

19. Exit Festival, Servië

Het eeuwenoude Petrovaradin fort in Servië is vier dagen per jaar het thuis van Exit Festival. Dit festival is ontstaan uit een studentenprotest en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Europa. Exit heeft een ruim aanbod aan muziek, dus er is voor ieder wat wils. Een goed alternatief voor mensen die eens iets anders willen dan Sziget!

Beste festivals3

20. Tomorrowland, België

Het festival van onze zuiderburen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit festival is met zijn bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen één van de grootste festivals ter wereld. De jacht op tickets is moeilijk – ieder jaar is Tomorrowland binnen een half uurtje volledig uitverkocht – maar dit festival moet je minstens één keer in je leven hebben meegemaakt. Magisch, groot en indrukwekkend.

Beste festivals

 

LEES OOK