Stijlregels uit de jaren ’90 die je kan leren van Friends

CREDITS: Poster Friends | NBC

Hoewel het woord ‘friends’ verschillende betekenissen kan hebben, betekent het sinds 1994 Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe, and Joey. Tien seizoenen lang kunnen we iedere aflevering weer genieten van het heerlijke intronummer, parels aan scènes en personages én de beste outfits. Want daar konden de stylisten van de serie wat zeker van.

Maar, het witte T-shirt van Chandler en de overhemden van Ross zijn niet alleen geschikt voor Central Park en de straten van New York. Deze looks hebben bewezen ook in de tijd van nu nog hartstikke stijlvol te zijn. De personages van Friends zijn dan ook ware stijliconen waar veel van geleerd kan worden. Dit is alles wat ze ons over fashion hebben geleerd.

Dit kun je leren van de stijl uit Friends

Laagjes

Een van de meest iconische scènes van Joey is wanneer hij met een outfit van wel tien lagen kleding van Chandler binnen komt lopen. Uiteraard nemen we dit met een korretje zout, maar er zit wel een kern van waarheid in. Layering is namelijk perfect voor de stijlvolle winteroutfit van nu. Voor een uitgebreid artikel over hoe je dit zelf het beste kunt doen, verwijzen we je door naar Layering: zo draag je laagjes onder je winterjas.

Coltrui

Niet alleen de vrouwen uit Friends hadden een turtleneck of tien in hun kledingkast hangen. Vooral Joey (maar ook Ross) was er namelijk ook wel fan van. Je draagt hem, geheel op z’n Friends, onder bijvoorbeeld een leren jas à la Ross of zoals Joey eens deed met een chevron jas.

Wit T-shirt

We said it before and we’ll say it again, ieder man moet tenminste één goedzittend en gestreken wit T-shirt in zijn kast hebben. Deze staple komt in iedere garderobe wel van pas en is de ideale basis voor iedere stijlvolle outfit. Ook de heren uit Friends begrepen dat en waren regelmatig te zien met dit key item. Daarom heb jij d’r dus ook een nodig.

Minimalisme

Iets anders wat uit de kledingkasten van de personages van Friends kunnen halen, is dat minimalisme ook niet verkeerd is. Je hoeft niet iedere dag met een extravagante outfit de deur uit te stappen. Een simpele trui of overhemd op je favoriete jeans is ook wel eens goed. Denk dus niet dat het bij een stijlvolle outfit altijd draait om spannende combinaties, maar embrace the minimalism. 

Channel the flannel

Iedere herfst en winter is het weer helemaal hot and happening: de geruite houthakkersblouse. Ook de dames en heren van Friends konden zich wel vinden in deze trend. In de afleveringen zich je dan ook vaak iemand in een geruite overhemd of flannel rondparaderen. Een aanrader voor je winter/herfst garderobe dus!

Long coats

Om nog even in het winterthema te blijven. Lange (en eventueel oversized) jassen waren ook favoriet! Geheel in 90’s vibe ga je de straat op met zo’n lange jas. Daarnaast zijn ze door de lengte niet alleen lekker warm, maar ook nog eens ideaal om stijlvol laagjes onder te dragen. Zo combineer je meteen twee punten in één!

Je eigen stijl

Als laatste in dit lijstje een hele belangrijke. Want, als er namelijk één stijlles is die we van Friends kunnen leren, is het wel dat het helemaal oké is om je eigen stijl te hebben. Ongeacht wat anderen hiervan vinden, je moet altijd doen waar je zelf blij van wordt. De serie Friends kon geen beter voorbeeld daarvan zijn en trek daarom vooral aan wat je zelf wil.

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…