Nederland in de top 10 van beste reisbestemmingen 2020!

Maak je appartement maar vast Airbnb-ready en let them tourism come! Lonely Planet heeft namelijk een top 10 opgesteld met de aantrekkelijkste reisbestemmingen voor komende jaar, met Nederland erin. Maar waarom?

Partijtjes

Oké, hier mag je als Nederlander best trots op zijn. Ons prachtige kikkerlandje is namelijk als 7e geplaatst in de top 10 van de reisgids. Dit heeft Nederland met name te danken aan bomvolle agenda met feestjes en partijtjes. In 2020, vertegenwoordig Nederland namelijk het Eurovisie Songfestival. Maar dat niet alleen, de ‘normale’ feestjes blijven tuurlijk ook gewoon plaatsvinden.

Top 10 reisbestemmingen Amsterdam
Koningsdag Amsterdam

Zo mogen we komend jaar wéér genieten van onderaderen de verjaardag van onze Willie en vieren we in 2020 ook de 75 jarige bevrijding van de tweede wereldoorlog.

Naast onze wel befaamde feestjes, raadt Lonely planet haar lezers ook aan om de Waddenzee te bezoeken als een van de hoogte punten van The Netherlands. 

Wie verkondigd plaats nummer 1 dan?

Numero uno in de lijst, dé bestemming om in 2020 te bezoeken, is volgens de makers van de lijst, het Himalaya paradijs, Bhutan. Doordat het Koninkrijk ingeklemd in het Himalaya gebergte ligt, is het een unieke plek die nog niet overspoeld is door toerisme.

Naast Nederland mogen de Nederlandse Antillen ook deel uit maken van de top 10. Nog een ‘stukje’ Nederland dus. Ditmaal wel wat hoger in de lijst. Aruba mag de vierde plaats vertegenwoordigen.

Toppers in de andere categorieën

Naast een lijst van de beste landen die je in 2020 moet bezoeken, komt Lonely Planet ook met best recommended cities en streken van 2020. Salzburg mag de eer voor komend jaar strijken als beste stad om te bezoeken. De stad viert haar 100ste verjaardag van de Salzburger Festspiele. In de categorie streken, staat centraal-Aziatische silk road. Door de mega investeringen in het transport en infrastructuur, kun je tegenwoordig zeer toegankelijk reizen in deze regio.

Kijk dit zie je niet in de polder:

Top 10 reisbestemmingen 2020, Nederland in de top 10 van beste reisbestemmingen 2020!
Bhutan