De FXDR: voor Harley liefhebbers die van snelheid houden!

De Harley-Davidson FXDR met afstand hét tofste model dat het merk in de showrooms heeft staan. Sterker nog: op de weg heeft rijden. Misschien gaat de gloednieuwe LiveWire hem van de troon stoten, maar voor alsnog is het de FXDR die met de scepter zwaait wat ons betreft. We namen ‘m een heel weekend mee op roadtrip door Bretagne en hebben ‘m direct de liefde verklaard. Een match made in heaven!

Harley-Davidson FXDR 114

Hoe voelt het om een weekendje te cruisen op de ‘Power Cruiser’ van Harley-Davidson? Fucking awesome. En dat heeft meerdere redenen:

Je ziet er bad ass uit

Luister, iedereen die op de FXDR kruipt ziet er stoerder uit dan Terminator en Rambo bij elkaar. Auto’s gaan voor je naar rechts, want ze willen dat je inhaalt. De hoeveelheid duimpjes die omhoog gaan zorgen voor gevaarlijke wegsituaties. Fysiotherapeuten hebben extra werk sinds deze motor op de markt is, door de vele nekklachten van andere weggebruikers. De voetafdrukken van schoenen staan op de mokersdikke achterband van mannen die er tegenaan tikken en zeggen: “Wow, wat een mooi ding. Wat is het eigenlijk?” In het Fransje.

“Un Harley-Davidson, monsieur.” “Non, es-tu sur?” “Absolument!”

, De FXDR: voor Harley liefhebbers die van snelheid houden!

Het klopt, voor een aantal oldschool Harley-liefhebbers is de nieuwe weg dat het motormerk ingeslagen is een doorn in het oog. Maar wij zijn opgewonden als een klein kind. De FXDR is dan ook dé belichaming van deze nieuwe richting van Harley-Davidson.

Je bent de snelste

Natuurlijk niet als je met racers op pad gaat. Maar als je met alleen maar Harley-rijders bent, dan zou ik er vooral voor zorgen dat je achteraan begint. Alleen maar omdat je dan zo lekker op de linker baan met 195 km/h voorbij kan vliegen. De FXDR 114 heeft Milwaukee-Eight blok een motorinhoud van 1.868 cc en met 160 Nm een koppel van heb ik jou daar.

Het is dan ook echt een wet dream come true als laag in je toeren zit en besluit de gashendel flink open te draaien. Dat geluid. Je laat een symfonie achter voor iedereen achter je. Het Metropole Orkest krijgt dat zelfs niet voor elkaar. En het zal je verbazen hoe snel deze Harley vooruit wil. Het woord ‘Power’ in ‘Power Cruiser’ is dan ook niet overdreven!

De dragster-invloed is dan ook zeer groot bij de FXDR, maar vooral in de looks. Want ook in het bochtenwerk rijdt dit beest heel lekker. Het is even wennen met zo’n joekel van een achterband, maar als je het onder de knie hebt is het heerlijk. Dat neemt niet weg dat sprintjes met deze motor het tofst blijven!

, De FXDR: voor Harley liefhebbers die van snelheid houden!

Je bent uniek

De enige keer dat we een Harley-Davidson FXDR op de weg zagen, was onder eigen bips. We testten ‘m al eerder en was als eerste in Nederland te zien op MANIFY: Out of office vorig jaar. Verder eigenlijk nog helemaal niet. Waar het aan ligt? Misschien het prijskaartje dat begint bij 29k, misschien iets anders.

Wij zouden ’t wel weten hoor!

Lees dan ook onze volledige test met de Harley-Davidson FXDR, raak overtuigd en verzeker jezelf van een motor waar je heel lang, heel veel plezier van gaat hebben!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…